Sense or a Bordils

Handbol. Mal partit contra el cuer dels blanc-i-verds, que desaprofiten un últim llançament per empatar

BORDILS 22 AGUSTINOS 23

HANDBOL BORDILS:González, Xicu Reixach (1), Uri Márquez (4), Combis, Prat, Palahí (7), Masó, Comas, Vilanova, Masmiquel (1), Canyigueral (3), Moreno (1), Pep Reixach (4), Ferrer (1), Pou i Fornés.AGUSTINOS ALACANT:Padilla, Zhukov (3), Linares (6), Guijarro, Villar (2), Iriarte (2), Martín, González (3), Cuartero (1), Recio (1), Jimeno (1), Bodi (3), Moll i Santamaría (1).PARCIALS:1-2, 3-4, 4-7, 6-8, 7-9, 9-13; 10-16, 12-17, 15-17, 16-20, 29-21 i 22-23.

12 3 0 9 298 322

Pep Reixach va fallar un llançament des de l’extrem en l’últim segon del partit contra l’Agustinos amb el qual el Bordils hauria aconseguit un empat equivalent a trobar or a les Gavarres. Perquè, per la manera com va transcórrer el partit, poc que es podia esperar que els de Sergi Catarain tinguessin a la seva mà la possibilitat de sumar un punt. Els d’Alacant, encara cuers, se’n van anar amb una victòria justa, perquè van saber jugar amb més temprança i intel·ligència en els moments caòtics.

Amb una defensa especialment tova en els primers minuts, el Bordils va veure com els visitants marxaven 4-8 en el primer quart d’hora. I, a més, els blanc-i-verds tenien serioses dificultats per veure la porteria rival, ja fos per una mala elecció dels llançaments, pels pals o per les aturades del porter rival. Sigui com sigui, el Bordils es va acostar a un gol (7-9, 24’) amb més coratge que joc, però va ser un miratge perquè l’Agustinos va respondre amb un parcial de 0-4 en els últims minuts abans del descans.

La ratxa dels alacantins va continuar en la represa fins a aconseguir l’avantatge màxim (9-16, 34’). El Bordils ho havia provat tot en defensa –de la 6-0 inicial a la 5-1 amb Ignasi avançat–, i quan pitjor estaven les coses els de Cata van aconseguir un parcial de 7-1 que els posava a un del rival (16-17, 46’). No hi havia manera, però, d’invertir els papers, i el Bordils continuava a remolc del rival, que va tornar a marxar de cinc (17-21) abans d’una jugada clau i polèmica.

L’Agustinos no va respectar una exclusió al gironí Dídac Villar (53’), que va continuar jugant. L’acció s’havia de penalitzar amb una segona exclusió i la recuperació de pilota per al Bordils (era l’Agustinos qui atacava). Cata hi va haver de posar el coll perquè els àrbitres interpretessin bé el reglament, però finalment van cedir. L’entrenador visitant no hi va estar gens d’acord i les seves protestes van generar una tercera exclusió per al seu equip. Resultat, l’Agustinos va jugar dos minuts amb només tres jugadors de camp i el porter sortint a l’atac. El Bordils va generar pressió sobre tota la pista per forçar el passiu del seu rival, i va aconseguir treure un 20-21 (56’) que el tornava dins el partit. Amb dos gols cada equip, el partit entrava als dos últims minuts amb un sol gol d’avantatge per a l’Agustinos. El Bordils va disposar d’un últim atac, però el porter va desviar el llançament de Pep.

Els blanc-i-verds van pagar les imprecisions tant en defensa com en atac –van fallar quatre penals– i ara queden a un sol punt de la zona de descens.

LA FRASE

Ho hem provat tot en defensa, i en atac hem estat fatal. Hem fallat llançaments clars i així és difícil guanyar