Tennis

Nadal i Federer excel·leixen i ja són a vuitens d’Austràlia

Tennis. El balear li endossa un 3-0 a l’australià De Minaur i el suís tampoc no cedeix cap set davant del nord-americà Fritz. Xaràpova elimina la danesa Wozniacki, la vigent campiona

El duel intergeneracional d’invictes del 2019 entre la nova estrella aussie Alex de Minaur i l’incombustible Rafa Nadal s’ha saldat amb el triomf incontestable del balear per 6-1, 6-2 i 6-4 en dues hores i 22 minuts. Nadal accedeix amb una nova exhibició per dotzena vegada als vuitens de l’obert d’Austràlia i se les haurà amb un altre vell roquer, el txec Tomas Berdych, que ha superat la prova física davant de l’incansable argentí Diego Schwartzman per 5-7, 6-3, 7-5 i 6-4 apel·lant a la seva mà tradicionalment pesada: 65 cops guanyadors.

Cada cop amb un millor primer servei més resolutiu en el qual enguany ha fet una petita variació tècnica, el manacorí ha furgat en els punts febles del tennista format a Alacant, sobretot la seva inferioritat en el servei i un revés sovint no massa profund. Per contra, de Minaur té un cop de dreta cargolada de gran nivell a partir del qual havia guanyat els set partits que havia jugat enguany, els cinc del títol de Sydney i els dos primers a Melbourne.

Nadal ha trencat cinc cops (5/13) i ha salvar les quatre oportunitats de l’australià. Només ha patit una mica en el darrer joc del duel. Duia 5-4 i 40-0 quan De Minaur ha igualat (40-40) aixecant el públic dels seus seients i ha arribar a salvar, amb alguns gran cops sobretot de dreta i també amb una doble falta de Nadal, cinc pilotes de partit.

Roger Federer, l’altre gran estrella d’una jornada endarrerida en les pistes adjacents per la pluja i que ha arrencat amb el sostre cobert en les tres pistes principals, jugarà per dissetena vegada els vuitens. El suís ha derrotat amb el pilot automàtic posat al nord-americà de 21 anys Taylor Fritz, un altre jove valor, per 6-2, 7-5 i 6-2 en només una hora i 28 minuts apel·lant a la llei del mínim desgast que tants bons fruits li ha donat. Amb un servei estratosfèric amb què ha guanyat el 90 per cent dels primers –40/43– i el 67 per cent del segons –10/17–, no ha concedit cap pilota de trencament a Fritz. Ràpid de cames, segur i amb molta anticipació mental als cops rivals, Federer, campió el 2017 i el 2018, reitera la seva candidatura. El seu pròxim rival serà el perillós grec Stefanos Tsitsipas, cridat a ser un dels referents del tennis mundial. Finalista de l’Open Banc Sabadell l’any passat, l’hel·lè va ser el jugador revelació del 2018 i segueix en ple rendiment. Avui ha tret petroli del seu servei obert i ha fet fora a l’agressiu georgià Nikoloz Basilaxvili per 6-3, 3-6, 7-6 (7) i 6-4 en un duel de pulsacions altes.

Amb força menys complicacions que en les dues eliminatòries anteriors, el castellonenc Roberto Bautista ha celebrat el seu vuitè triomf en vuit partits en un 2019 immaculat davant del potent rus Karen Khatxanov per 6-4, 7-5 i 6-4. Bautista ha estat molt superior tant en el servei com en les restades. Cinc trencaments per dos del seu rival li han aplanat el camí. El seu rival serà el croat Marin Cilic, que ha sobreviscut a dues pilotes de partit en contra en el quart set i ha derrotat el madrileny Fernando Verdasco per 4-6, 3-6, 6-1, 7-6 (8) i 6-3 en quatre hores i 18 minuts. És la setena vegada que el croat, vigent subcampió del torneig, aixeca dos sets en contra en la seva carrera.

També segueix oferint grans sensacions el nord-americà de 20 anys Frances Tiafoe. El botxí de Kevin Anderson se n’ha sortit davant del solvent italià Andreas Seppi i jugarà els vuitens contra el búlgar Grigor Dimitrov, campió júnior a Melbourne fa deu anys.

El retorn de Xaràpova

La russa Maria Xaràpova, campiona el 2008, ha fet fora a la danesa Caroline Wozniacki, la vigent campiona, per 6-4, 4-6 i 6-3. El seu pròxim escull serà la perillosa australiana de 22 anys Ashleigh Barty. Tres nord-americanes han segellat el seu passi als vuitens. És normal que Sloane Stephens (5), la campiona de l’obert dels EUA del 2017, hagi derrotat la croata Petra Martic per 7-6 (6) i 7-6 (3). El que ha sobtat més és que la ianqui de 17 anys Amanda Anisimova (87a) apallissés la bielorussa Aryna Sabalenka (11) per 6-3 i 6-2. L’altre triomf nord-americà l’ha protagonitzat Danielle Collins, que ha eliminat la francesa Caroline Garcia per 6-3 i 6-2. Collins mesurarà forces amb la campiona el 2016 Angelique Kerber, que ha apallissat a la tennista local Kimberly Birrell: 6-1 i 6-0.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)