Rugbi

El fang no evita la gesta

Rugbi. El Barça se sobreposa a les males condicions de la gespa i a la duresa de l’Hernani i jugarà una final de copa 34 anys després

HERNANI 10 BARÇA 22

HERNANI:Noriega, Otaño, Iradi, Ternisten, Garmendia, Otxotorejna, Mijangos, Pérez, Collado, Genua, Goñi, Terminsten, Etxeberria, Elosegi i Garmendia. També van jugar Astarloa, Levin, Imaz, Otxotorena, Imaz, Gutiérrez, Muñoz i Garmendia.BARÇA:Miniño, Garcia Veiga, Pacheco, Mirabet, Zas, Magre, Hogg, Borghi, Hardoy, Guemes, Velarde, Avalos, Ubaldo, Granell i Kovalenko. També van jugar Clarà, Molinari, Gauthier i Ponisio.MARCADOR:3-0 (29’) Elosegui. 3-3 (31’) Guemes. 3-6 (40’) Guemes. 3-9 (49’) Guemes. 8-9 (47’) Goñi. 10-9 (47’) Elosegui. 10-12 (54’) Immanol Martínez. 10-17 (70’). 10-19 (70’) Guemes. 10-22 (79’) Guemes.ÀRBITRE:Alfonso Mirat.

El Barça de rugbi tornarà a disputar una final de copa 34 anys després de la del 1985. El conjunt dirigit per Sergi Guerrero es va imposar en la seva semifinal, al camp de l’Hernani, en un matx marcat per l’estratègia.

La pluja, que apareixia i desapareixia cada cinc minuts, va fer que el Landare Toki estigués completament enfangat, cosa que ha condicionat tot el partit. Guerrero va ser capaç de llegir el duel a la perfecció des de l’inici. El Barça brillant de la lliga va deixar pas a un equip pràctic, que va convertir la semifinal en una partida d’escacs.

El peu va ser el comú denominador en els primers 40 minuts. Tots dos equips volien pressionar el rival allunyant la pilota per posteriorment apujar la pressió i tots els punts de la primera meitat van arribar mitjançant cops de càstig. Els locals es van avançar inicialment (0-3), però només dos minuts més tard Guemes va fer l’empat (3-3) i, en l’última acció de la primera part, va avançar el Barça amb el segon xut a pals (3-6).

Després de la represa l’enfrontament va entrar en una fase de màxima intensitat. Al minut tres Guemes va tornar a anotar per situar el 3-9. Els locals, però, es van fer forts en els punts de trobada i van poder anotar la primera marca del partit per tornar a agafar avantatge (10-9). Els blaugrana, que començaven a sentir-se més còmodes al fang, van tornar a agafar la davantera gràcies, un cop més, al peu del 10 argentí (10-12). La sentència va arribar a cinc minuts del final amb l’assaig d’Immanol, que va situar el 10-19. Abans del final encara hi va haver temps per a un cop de càstig més per al Barça. El conjunt de Guerrero disputarà la final el 28 d’abril a El Central de Madrid. El rival serà l’Alcobendas, que va superar contra pronòstic El Salvador.