Tennis

Nadal atura la rebel·lió

Tennis. Obert d’Austràlia.El manacorí apallissa l’emergent Tsitsipas, el botxí de Federer, i jugarà la seva cinquena final contra Djokovic o Pouille

Incommensurable, Rafa Nadal va escombrar ahir de la pista l’emergent grec Stefanos Tsitsipas per 6-2, 6-4 i 6-0 en una hora i 46 minuts i es va plantar a la seva cinquena final de l’obert d’Austràlia sense haver perdut cap set en els partits precedents. El seu rival diumenge (9.30 h) serà el vencedor del partit que juguen avui al matí, també a les 9.30 h (Eurosport), el serbi i sis cops campió a Melbourne Novak Djokovic i el francès i nouvingut a una cita de tal volada Lucas Pouille. Nadal va ser campió el 2009 i finalista el 2012, el 2014 i el 2017 i busca el seu segon títol en la seva vint-i-cinquena final de Grand Slam. Atresora disset títols.

El balear, que no havia jugat cap partit durant el 2019 abans d’arribar al torneig, va ser netament superior en la seva trentena semifinal d’alta graduació, que es va jugar sota una intensa calor que va arribar en el seu punt més àlgid als 39 graus. Un dels actius que el van catapultar és que no va perdre mai el servei, confirmant la metamorfosi induïda pel seu tècnic, Carles Moyà. Nadal ha introduït canvis tècnics que li han permès millorar-lo en eficiència –85% de punts guanyats amb el primer i 71%, una exageració, amb el segon–, alhora que ha relaxat el gest per evitar més desgast. La prova fefaent és que Tsitsipas només va disposar d’una irrellevant pilota de break amb 5-0 del tercer set.

El manacorí també ha millorat l’agressivitat del seu joc i en va tornar a donar fe amb 28 cops guanyadors, onze més que l’hel·lè. Va mantenir, a més, el seu grau de fiabilitat i només va cometre 14 errors no forçats, per 22 del grec. Tsitsipas, que ha fet un gran torneig en el qual va eliminar Roger Federer –el campió del 2017 i el 2018–, es va veure desbordat en la seva primera aparició en una semifinal de Grand Slam. Acumula un 0-3 davant de Nadal.

La final de dobles l’hauran jugat avui a partir de les sis del matí l’australiana Samantha Stosur i la xinesa Shuai Zhang, contra l’hongaresa Timea Babos i la francesa Kristina Mladenovic (2). La de dobles masculins la jugaran diumenge els francesos Herbert-Mahut (5) contra el finlandès Kontinen i l’australià Peers (12)

ELS PROTAGONISTES

Nadal està en una altra dimensió. Té el talent de fer-te jugar malament. No sé com Federer l’ha vençut tants cops
Stefanos Tsitsipas
No em crec que estigui en la final, quan fa un temps, quan em van operar el canell, no sabia si tornaria a jugar
Petra Kvitova
Rod Laver Arena. 9.30 h Semifinals
(1) Novak Djokovic - (28) Lucas Pouille
HOMES. Semifinals
(2) Nadal - (14) Tsitsipas 6-2, 6-4, 6-0
DONES. Semifinals
(4) Osaka - (7) Pliskova 6-2, 4-6, 6-4
(8) Kvitova - Collins 7-6, 6-0

Osaka-Kvitova, la final femenina

La final del quadre femení la jugaran demà la japonesa i vigent campiona de l’obert dels EUA Naomi Osaka –a la imatge– i la txeca i bicampiona de Wimbledon (2011 i 2014) Petra Kvitova. Osaka ha derrotat la txeca Karolina Pliskova per 6-2, 4-6 i 6-4 en una hora i 53 minuts. Kvitova ha diluït el somni americà de Danielle Collins per 7-6 (2) i 6-0. La nord-americana va ser doble campiona universitària amb la Universitat de Virgínia quan va prioritzar els estudis perquè no tenia capacitat econòmica per fer carrera en el tennis. La campiona serà la nova número 1 rellevant la romanesa Simona Halep i seguint amb la tendència de volatilitat en el circuit femení, tant pel que fa al rànquing com a les guanyadores dels grans títols. Per això, el fet que Osaka, amb 21 anys, hagi tingut la maduresa i l’agressivitat suficients –56 cops guanyadors– per repetir final de ‘major’ és una dada prou significativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)