Futbol sala

L’últim ball abans del peatge

Futbol sala. L’Industrias Santa Coloma disputa avui el darrer partit al Pavelló Nou abans de mudar-se a Badalona, on jugarà un any i mig per la remodelació de la instal·lació colomenca

Per a Vicenç Garcia, el dia d’avui no serà gens fàcil. El president de l’Industrias només s’ha perdut un partit del seu equip al Pavelló Nou de Santa Coloma de Gramenet des que l’any 1977 es va inaugurar la instal·lació. Avui, després d’una infinitat d’anècdotes viscudes, l’emblemàtic president seurà per darrera vegada a les cadires de la zona noble de la grada. “És un dia trist, no ens enganyem. Això sí, fem un pas al costat per fer-ne dos endavant en un any i mig. El pavelló ja feia molts anys que s’havia de modernitzar”, comenta. El duel entre l’Industrias i el Saragossa (13 h, Esport3) serà el darrer sobre el parquet d’una instal·lació que viurà una profunda renovació. El club es mudarà al Palau Olímpic de Badalona, on durant una temporada i mitja jugarà els partits el primer equip. “Espero que la gent respongui. Farem promoció perquè els aficionats de Santa Coloma s’animin. Hi ha bones connexions amb transport públic. També crec que podem enganxar públic de Badalona”, relata Garcia.

Ha plogut molt a la ciutat colomenca des que es jugaven les tradicionals 24 hores de futbol sala de la ciutat al Pavelló Nou. “L’equip el formaven els treballadors de la meva fàbrica. Venien a casa, la meva dona els feia uns musclos a la catalana, es quedaven a dormir tots junts a la terrassa perquè era a l’estiu i després anàvem a jugar al pavelló. I sempre guanyàvem. Aquest és un dels primers records que tinc del pavelló”, recorda Vicenç Garcia, que va fundar el Futbol Sala Garcia el 1975. “És una pista que va molt lligada a la nostra història. Això fa que m’envaeixi la nostàlgia”, diu el president colomenc.

Badalona ‘vintage’

Esportivament, la victòria en la final de la copa Catalunya contra el Barça l’any 2012 és el millor record de Vicenç Garcia en els 44 anys d’història de l’entitat. També la classificació per a la final de la lliga 1998/99 va fer que el Pavelló Nou es convertís en una festa. “Van haver de tallar el carrer del pavelló perquè hi havia una quantitat de gent impressionant”, recorda Vicenç Garcia. Aleshores, per ordre de la direcció de la competició, aquella final contra el Caja Segovia es va disputar a Badalona. “L’alcaldessa d’aleshores ja va prometre un nou pavelló i ara ens ha arribat. Serà una passa endavant per al club”, conclou Vicenç Garcia, el president de l’Industrias, que avui seurà per última vegada a la llotja del Pavelló Nou abans de passar un peatge que era necessari.

LA FRASE

El Pavelló Nou és una part de vital importància de la nostra història. Serà un comiat emotiu
Vicenç Garcia
President de l’industrias garcia

L’Industrias necessita guanyar

El conjunt colomenc fa més de dos mesos que no guanya i avui es veurà les cares amb el Saragossa. Després del triomf sonat al Palau Blaugrana, l’Industrias ha sumat dos punts dels darrers 24 i no troba la fórmula per redreçar el rumb. L’equip que dirigeix Óscar Redondo arriba a la cita havent empatat amb l’O Parrulo gallec en la jornada passada i són onzens, amb 20 punts, i només en tenen un més que els aragonesos. Pablo del Moral, lesionat, és l’única baixa de l’Industrias Santa Coloma per al darrer duel del conjunt colomenc al Pavelló Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)