Handbol

Els punts a fora, a l’alça

Divisió d’honor plata. Tercer partit seguit com a visitant per al Bordils, que enllaça un empat i un triomf i que obre la segona volta a Santoña

“Els punts a fora són més importants. A casa s’han de guanyar tots però a fora sumes i el rival directe no, hi ha l’average, que serà molt important al final de temporada...” El Bordils obre a Santoña (18.30 h) la segona volta de la lliga, amb un partit pendent encara i en el seu tercer partit seguit com a visitant, després del que tancava el 2018 (empat a 26 amb el Cisne) i la segona volta (26-27 contra l’Adrianenc dissabte). És, aquest, el primer dels set partits que li queden a fora, la majoria contra els equips que lluiten per no baixar, també. Al vespre, al Bordils només li faltarà jugar amb el Port Sagunt i el Zamora, dels que té per sobre.

“Per estadística no som el millor equip per apostar-hi, quan juguem a fora. Però ja es va veure dissabte amb el marcador de 13-6 i 17-10: aquest equip té una cosa especial. És l’orgull personal i de club de tots els jugadors i el cos tècnic, que no podem renunciar a res i que hem de tenir un punt diferenciador respecte als altres equips, més professionals. I ens fa ser sempre perillosos en qualsevol camp i contra qualsevol equip”, diu Sergi Catarain, que es manté ambiciós tot i tenir una llista de baixes (6) que fa por. “Contra el Cisne empatem també en unes condicions físiques lamentables perquè hi anem amb tres lesionats. I dos juguen. Ens dona confiança, moral i energia per creure en tot el que fem i guanyar a Sant Martí ens reforça. Renunciar-hi no entra en els nostres plans: sempre diem que podem guanyar a tothom i ho farem”, afirma.

Santoña acredita una dinàmica molt bona com a local després de pujar, el curs passat. Amb els mateixos punts que el Bordils a fora abans de l’últim partit a Pontevedra (0), només el Ciudad Real hi ha guanyat en el primer dels dos partits seguits que tenien els càntabres a casa (24-22 contra l’Antequera la setmana després). “Té molt clar què ha de fer per salvar-se: guanyar a casa. A fora lluiten poc i quan es posen per sota llencen el partit. I això de moment els surt cara”, diu Cata, que té assumit què els espera, avui: “És un ambient dur i, pel que veiem en declaracions, serà hostil i vorejant la preocupació per la integritat física dels nostres jugadors.” “Quan van acabar l’últim partit amb el Palma ja van dir que aquest partit s’havia de guanyar com fos, que era igual la manera. No és gaire bo per a l’handbol i per part nostra ningú s’ha arronsat mai fins ara; al contrari, que ens motiva”, argumenta el tècnic, que recorda el 35-25 inaugural al Blanc i Verd.

AMBIENT HOSTIL

7
triomfs
en 8 partits ha obtingut el Santoña a casa (26-29, Ciudad Real), on ha sumat tots els seus punts
“No és bo per a l’handbol. Per part nostra ningú s’ha arronsat, al contrari: motiva”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)