Un punt i a tres del descens

Divisió de plata. El Bordils arrenca un valuós empat a Santoña, tot i que dominava d’un a 50 segons del final d’un partit molt intens en què els locals van tenir una última jugada per guanyar

SANTOÑA 26 BORDILS 26

BM SANTOÑA:Fonfría, Carlos Pérez (6), Casanova, Valiente, Samuel Pérez (3), Rey, Pereda, López, Izquierdo (1), Abajo, Sainz (1), García (9), Carvajal (6) i Barkhordari.HANDBOL BORDILS:González, Mach (6), Xicu Reixach (1), Márquez (6), Prat, Comas, Vilanova, Canyigueral (3), Moreno (2), Pep Reixach (5), Ferrer (3), Bañeras i Pou.PARCIAL:2-3, 4-8, 9-9, 12-11, 14-12, 16-14; 17-15, 17-18, 19-21, 22-22, 24-26 i 26-26.ÀRBITRES:Arcos i García.

El Bordils va arrencar el tercer punt fora de casa amb l’empat a la pista del Santoña, equip al qual havia apallissat en la primera volta (35-25). En un partit intensíssim, els de Sergi Catarain guanyaven d’un gol en l’últim minut, però les exclusions i una falta en atac en la seva última jugada van permetre que els locals fessin el gol de l’empat.

La intensitat ja hi va ser d’inici, però només per part del Bordils, que es va avançar 4-8 en el segon parcial amb una defensa excel·lent i una gran actuació dels seus llançadors. El Santoña, molt desactivat en atac, va demanar temps, i la seva reacció va ser fulgurant i li va permetre fer un parcial de 8-2 (12-10, 20’). Mach va desaprofitar un penal amb 12-11 per empatar, i el Santoña no deixava escapar el control del partit. En el descans dominava de dos (16-14), amb gol en els últims deu segons.

Canyi escurçava al mínim en l’inici de la represa (16-15). El Bordils va treure or d’una de les tres exclusions a Valiente i va recuperar el domini (17-18, 40’) a través de Mach. Va aprofitar una altra exclusió –a Samu– per marxar de tres (17-20) amb un parcial d’1-6, però el Santoña sobrevivia amb els gols del voluminós Javi García, excel·lent com a pivot, i es va plantar als deu últims minuts un gol amunt (23-22). Pep, per sota les cames, i Canyi prèvia aturada de Jordi, van tornar el domini al Bordils en els últims vuit minuts (23-24). Menció per a Jordi en el tram final, que es va afartar d’aturar. Primer, en una contra que intentava culminar Samu, i després, amb tres aturades en una mateixa jugada i en inferioritat numèrica del Bordils (24-26, 57’). El marcador feixa patxoca, però no hi havia res escrit.

El Bordils va arribar a l’últim minut un amunt (25-26), però va quedar amb un home menys per exclusió de Xicu Reixach. Javi García ho va aprofitar per marcar el gol de l’empat. Quedava temps, però Esteve va fer falta en atac tot seguit i va cedir una última jugada al Santoña. El porter Said va treure la falta i va marcar a porteria buida, però els àrbitres van invalidar el gol i van fer repetir la posada en joc. Quedaven cinc segons, i el desenllaç no podia ser més rocambolesc. Said va haver de posar dos cops la pilota en joc –en la primera el temps no avançava–, però el Santoña no se’n va sortir i el partit va acabar amb empat. Amb aquest resultat, el Bordils, que té un partit menys, amplia provisionalment un punt més la diferència respecte del primer equip en descens, l’Agustinos, que avui juga contra el Barça B. Dissabte que ve disputarà, contra l’Antequera, el primer partit de l’any com a local (18.30 h).