Atletisme

Tres bales per guanyar el títol

Atletisme. Els velocistes Quiñónez, Bestué i Lara són tres dels puntals del Barça per mirar de conquerir la copa de clubs en pista coberta

El FC Barcelona afronta demà la copa de clubs en pista coberta a Sant Sebastià amb el repte d’enllaçar el tercer títol consecutiu en categoria masculina i de recuperar el femení, que el curs passat se li va escapar a mans del València Esports. Per assolir el seu propòsit, el club barceloní disposa, entre molts altres, de tres velocistes de primera fila, les catalanes Jaël Bestué i Cristina Lara, i l’equatorià Álex Quiñónez, que aquest curs s’ha incorporat a la disciplina blaugrana.

Originari d’Esmeraldas i parent llunyà de l’exatleta de 110 m tanques lleidatà Jackson Quiñónez, el nou velocista del Barça va ser setè en els 200 m dels Jocs Olímpics de Londres, però després es va allunyar de les pistes de tartan per les poques ajudes que rebia de la federació del seu país. El curs passat va recuperar la seva millor versió i va ser capaç de trencar la barrera dels 20 segons (19.93) i classificar-se tercer en la copa continental d’Ostrava. Aquests dies, però, s’estrena en competicions en pista coberta: “Són les curses més dures que he fet mai perquè no hi estic acostumat. A l’aire lliure els carrers són més amples i les corbes, més obertes. La meva velocitat és progressiva i en la pista coberta tinc por de sortir del carril. Vaig retingut, com si anés fent acceleracions i frenades. No me n’acabo de sortir.” La seva marca indoor és 21.34.

En les files del Barça no hi competirà la triplista veneçolana Yulimar Rojas per problemes burocràtics, però en canvi tindrà el reforç de Maria Vicente (llargada) gràcies a l’acord de filiació de Nike amb el club blaugrana i a la seva condició d’atleta menor de 23 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)