Atletisme

Jaël i Estela, com dos coets

Atletisme. Les dues velocistes, companyes en el grup d’entrenament de Ricard Diéguez, superen a Madrid el rècord català de 60 m (7.32) i signen la mínima per a l’europeu en pista coberta

L’explosiva Yolanda Díaz havia mantingut inalterat el rècord català de 60 m (7.33) durant més de tres dècades, des del 2 de febrer de 1988, i ahir va veure com li rebaixaven la plusmarca fins a tres vegades en una mateixa competició, la reunió de Madrid. La jove santcugatenca Jaël Bestué, tant en la semifinal com en la final, i la vilanovina Estela García, en la final, van cobrir la distància en 7.32 i van segellar la mínima per a l’europeu en pista coberta de Glasgow. Per mil·lèsimes de segon, la foto d’arribada va atorgar el quart lloc de la prova a Bestué i el cinquè, a García.

Bestué ha iniciat la temporada pletòrica i signa plusmarques catalanes i espanyoles de la seva categoria en cada aparició, i ahir no va ser l’excepció. El seu registre, a més, suposa el rècord d’Espanya sub-20 (7.38), que compartien la mateixa Yolanda Díaz i Fatima Diame. Més sorprenent va ser la marca d’Estela García en una distància que segurament se li fa curta per a una velocista que ja pensa a provar els 400 m a l’aire lliure. “Estic supercontenta. És una prova que no domino, però gràcies a Ricardo Diéguez, que sempre m’anima molt en els entrenament, ja es veu com funcionen. Sobretot dedico la marca a ell i a totes les persones que sempre estan al meu costat en totes les circumstàncies”, va manifestar l’atleta, visiblement emocionada. La prova encara va tenir una tercer velocista catalana, Cristina Lara (FC Barcelona), que va rebaixar la seva marca de l’any (7.38). La final va ser de molt nivell, amb victòria per a la polonesa Ewa Swoboda (7.11), seguida per l’holandesa Dafne Schippers (7.18).

Plusmarca de Vicente

La reunió madrilenya encara va provocar una altra sacsejada a la taula de rècords catalans gràcies a l’hospitalenca Maria Vicente (Nike), que va aterrar a 13,71 m en triple salt. L’anterior plusmarca era en poder de Dèbora Calveras (13,67 m). La bona actuació catalana es va completar amb el tercer lloc d’Adel Mechaal en una accidentada cursa de 1.500 m, amb mínima europea (3:41.82), i la cinquena, primera entre les corredores espanyoles, d’Esther Guerrero (4:13.73), que continua acumulant experiències en aquesta distància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)