Esport i política

Més dels dos terços dels catalans donen suport a les seleccions per competir internacionalment

Política esportiva. Segons una enquesta publicada avui pel Centre d’Estudis d’Opinió la resposta ha sigut afirmativa en el 67,1 % dels casos i l’oposició no arriba al 20 %

Les seleccions catalanes tenen el suport de dos terços dels catalans, segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicada avui i que es va fer entre l’octubre i el novembre del 2018 a 1.200 persones majors de 18 anys. La resposta a si les seleccions de Catalunya havien de participar en les competicions internacionals, mundial i europeus, ha sigut afirmativa en el 67,1 % dels casos i te un oposició del 19,4. Un 11,6 % han contestat que no ho saben i l’1,9 % no van respondre. El suport a les seleccions catalanes entre les dones és més alt (69,2) que entre els homes (64,9), mentre que per edats la major adhesió està entre els joves –de 18 a 24 anys–, amb el 72,75 %.

Els votants dels partits independentistes són clarament partidaris de l’oficialitat dels equips nacionals de Catalunya, amb un 90,8 % entre els electors de JxCAT, un 88,9 dels d’ERC i un 85,4 de la CUP. Entre els votants de CeCP, el PSC i C’s hi ha un suport a les seleccions superior al 40 %, i el PPC es queda en el 37,5 %. La major oposició a les seleccions catalanes està entre els votants del C’s que és del 44,8, molt semblant al suport que arriba al 41,8.

L’enquesta té un nivell de confiança del 95 % i el marge d’error és de ± 2,83 punts percentuals pel conjunt de les preguntes plantejades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)