Esquí

Núria Pau debuta a Are amb un competent 36è lloc

Esquí alpí. La catalana rebaixa sis llocs el temps de la primera mànega del gegant, que guanya Vlhova. Puente supera la qualificació del gegant masculí

Núria Pau va fer un bon debut en el seu primer mundial d’esquí alpí. L’esquiadora de Ribes de Freser va quedar 36a en el gegant femení d’Are, que va guanyar l’eslovaca Petra Vlhova. Un resultat gens menyspreable per a algú que fins fa un mes encara no havia disputat cap prova de la copa del món, el circuit que aplega les millors esquiadores del circ blanc. D’entre les 98 participants que van participar en la primera mànega, Pau va aconseguir classificar-se en la posició 42 amb un temps d’1:05.55 (+4.75). Un primer èxit per a la ripollesa, ja que aquest resultat li donava el bitllet per a la segona mànega (hi accedien les 60 primeres).

Ja a plena nit –per la latitud de l’estació sueca–, es va iniciar la segona mànega. Primer, amb les trenta primeres classificades de la primera. Pau ho va fer en lloc 42, i va aconseguir rebaixar més de dos segons el seu primer registre, amb un temps d’1:03.83 amb el qual va finalitzar la mànega 34a. La suma dels dos resultats la va deixar amb un temps final de 2:09.42, amb el qual aconseguia rebaixar sis posicions respecte de la primera mànega i acabar 36a.

La seva participació en el mundial d’Are no s’ha acabat. Avui té previst disputar la prova de qualificació de la disciplina més tècnica, l’eslàlom, de la qual és l’actual campiona d’Espanya.

Entre les favorites, l’alemanya Viktoria Rebensburg, que havia fet el millor temps en la primera mànega (1:00.91), no va poder conservar el primer lloc en ser superada per Vlhova, que va fer un registre total de 2:01.97. L’alemanya finalment es va penjar la medalla de plata (+0.14). La nord-americana Mikaela Shiffrin, que sortia com a principal candidata a la victòria, va acabar en la tercera posició (+0.38) i es va penjar la seva segona medalla en el mundial d’Are, després d’imposar-se la setmana passada en la prova de supergegant.

Puente farà el gegant

Ahir també va debutar en un mundial el català Àlex Puente, que va superar la qualificació de gegant i avui disputarà la cursa per les medalles. L’aranès va acabar cada mànega en la quinzena posició (1.06.34 i 1:07.42). La suma dels dos temps el va classificar en el setzè lloc final (2:13.76), entre les 25 places que donaven el bitllet per a la prova d’avui.

Gegant F
1a Petra Vlhova (Eslovàquia) 2:01.97
2a V. Rebensburg (Alemanya) a 0.14
3a Mikaela Shiffrin (EUA) a 0.38
4a R. Mowinckel (Noruega) a 0.50
5a Federica Brignone (Itàlia) a 0.87
6a Tessa Worley (França) a 1.09
7a Sara Hector (Suècia) a 1.94
8a Clara Direz (França) a 2.21
9a Coralie Frasse (França) a 2.27
10a A. Ellenberger (Suïssa) a 2.42
36a Núria Pau (Catalunya) a 7.45
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)