Handbol

LUDOVIC FÀBREGAS

PIVOT DEL BARÇA LASSA D’HANDBOL

“Sempre estic aprenent”

“Som un grup ambiciós, que vol la desena copa d’Europa per al club, però a la vegada també hi ha molta humilitat en aquest equip”

“El partit a Montpeller serà especial, però ara cadascú té els seus objectius”

Contra el Montpeller el més important és que puguem desplegar el nostre estil de joc. Haurem d’estar molt concentrats i fer les coses molt bé per guanyar

Ludovic Fàbregas (Perpinyà, 1996), un dels baluards en l’estil de joc trepidant del Barça, es retroba demà amb els seus companys del Montpeller, el vigent campió europeu i l’equip que l’ha vist créixer abans de fer el salt al club blaugrana. El Barça només necessita un punt per assegurar-se l’accés directe als quarts de final de la lliga de campions, mentre que el Montpeller ha de puntuar si no vol quedar fora de la competició abans dels vuitens de final.

Només necessiten un punt per obtenir l’accés directe als quarts de final de la lliga de campions, un dels objectius del curs.
Sí, és clar, l’objectiu és anar directes a quarts. Hem fet una primera part de la temporada molt bona en la lliga de campions, en l’Asobal i en les diferents copes, perquè ja hem guanyat quatre títols, i és important per al club i per al grup. Només falta un punt, però volem guanyar els dos partits que ens queden, perquè sempre volem la victòria. Tenim dos partits molt complicats contra dos rivals difícils, perquè jugarem contra el vigent campió d’Europa, el Montpeller, i el subcampió alemany, el Rhein-Nekcar. És difícil, però intentarem guanyar-los.
Aquesta temporada ja ha jugat tres vegades contra el Montpeller, però aquest cop ho farà a casa seva i en partit oficial. Quines sensacions té les hores prèvies?
És especial, perquè és el meu exclub: hi tinc amics, hi hem guanyat títols i, per tant, hi ha una història conjunta. Ara, però, cadascú té els seus objectius i cadascú intentarà guanyar, perquè per a ells també és molt important per obtenir un bitllet per als vuitens de final.
El Montpeller ha reaccionat en les últimes jornades, però potser serà massa tard per accedir als vuitens de final...
És complicat, però encara té possibilitats. El nivell del grup de la Champions és molt alt i és normal que hagin encaixat algunes derrotes, però segur que ho donaran tot. El més important és que puguem desplegar el nostre estil de joc. Haurem d’estar molt concentrats i fer les coses molt bé per guanyar.
Com es troba després del mundial tenint en compte que va ser, amb diferència, el jugador de la selecció francesa que més minuts va estar a la pista?
Penso que estic bé. És difícil, perquè durant el mundial vam jugar molts partits i només tres dies després del campionat ja estàvem competint en l’Asobal. L’handbol està muntat així i s’ha de tenir la voluntat de jugar, de guanyar i de seguir amb aquesta mentalitat. També tinc la sort d’estar amb entrenadors que entenen tota aquesta càrrega de partits i ja intenten dosificar-nos amb els altres jugadors internacionals, perquè és molt important acabar bé la temporada.
Una de les seqüeles del mundial és la lesió de Cedric Sorhaindo. El deu trobar a faltar.
Sí, es troba a faltar dins l’equip, perquè és un jugador amb molta personalitat i experiència. De moment, hem de continuar treballant sense ell, però Kamil Syprzak [ahir va confirmar el seu fitxatge pel PSG fins al 2021] també està aportant molt en el pivot durant aquest mes de febrer.
A principi de temporada deia que al Barça estava aprenent molt, sobretot en defensa. Què més ha après?
En la lliga Asobal, el joc és més tècnic que a França, que és més físic. A mi m’agrada i tinc la sensació d’estar aprenent contínuament, amb els jugadors i el cos tècnic. Hem de millorar petites coses, però són importants per continuar creixent. La defensa és molt important, però també l’atac, tal com em demana Xavi Pascual.
Se sent pressionat per les enormes expectatives que va generar el seu fitxatge?
A mi m’agrada jugar a handbol, i ja està. Vull aprendre, com he dit abans, i gaudir dels meus companys dins i fora de la pista. Formen un grup molt ambiciós, però amb molta humilitat a la vegada.
Al mes de desembre el Barça anava com una seda. Pensa que l’equip encara té marge de millora amb vista al tram final de la temporada?
Sempre es pot millorar. No tot és perfecte. Encara tenim temps per acabar de polir tots els detalls fins a final de temporada, que és quan ens jugarem els títols més importants, i la lliga de campions, que és el gran objectiu del club. Hem de seguir treballant per guanyar la desena copa d’Europa i continuar engrandint la història del Barça.
En l’altre grup de la Champions, el PSG també és el líder destacat. Quins equips veu favorits per ser en la final de Colònia?
Tothom assenyala que el Barça i el PSG són els equips en millor forma, però ara és difícil de dir. Ja se sap que la situació actual potser no és la mateixa que d’aquí a dos mesos, i ja ho vam viure l’any passat amb el Montpeller. Anem pas a pas; primer hem d’arribar als quarts i, si accedim a la final a quatre, ja es veurà.
Com porta la feina que li va encarregar la seva àvia d’aprendre català?
L’entenc bé, perquè els meus pares i els meus avis el parlen, i esperen que jo també ho faci. A vegades parlo amb els jugadors catalans de l’equip per aprendre algunes paraules. En els pròxims sis mesos intentaré parlar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)