Esport i política

Nou impuls per a la candidatura catalana

Olimpisme. El govern aprova la creació del programa per a la preparació de la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030, que serà dirigit per Gerard Figueras

El projecte olímpic perquè el Pirineu català i Barcelona puguin a aspirar a ser la seu dels Jocs d’hivern del 2030 avança pas a pas. L’últim és la decisió per part del govern de la Generalitat de donar llum verd al programa per a la preparació de la candidatura. Una decisió anunciada ahir sota l’impuls obtingut ara fa cinc mesos, quan un informe del Comitè Olímpic Internacional (COI) va ser favorable a l’hora d’avaluar la viabilitat tècnica del projecte.

“Amb la preparació d’aquest programa el que es vol és donar la màxima transcendència a l’avaluació d’aquesta potencial candidatura. Fer un pas endavant perquè si al final el govern, conjuntament amb les altres administracions i el territori, decideix tirar-la endavant aconsegueixi que la nominació tingui el millor èxit possible”, va destacar la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, pel que fa al nou pas fet en relació amb el projecte olímpic. En aquest sentit, Artadi va insistir que el govern el veu com “una gran oportunitat” per repensar diversos aspectes del país. “Primer, la relació de Barcelona amb el territori, però sobretot també el Pirineu, parlant d’esport, i no només l’esport de neu, sinó també comunicacions, sostenibilitat i projecte de futur de les persones que viuen al Pirineu”, va comentar la consellera. Hi va afegir que el plantejament del govern és el de treballar per una proposta de Jocs “que s’adapti al territori i no al revés.”

L’actual secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, exercirà la direcció del programa per a la preparació de la candidatura. Entre les funcions que té encomanades hi ha la d’impulsar la celebració a Catalunya d’esdeveniments esportius internacionals –especialment els relacionats amb el moviment olímpic i paralímpic–; fomentar la internacionalització de l’esport català a tots els nivells; promocionar Catalunya com a país esportiu, i promoure l’obtenció de recursos econòmics per a la preparació de la candidatura. Un dels aspectes destacats també serà el de mantenir la interlocució amb les institucions, entitats i organismes d’àmbit estatal, europeu i internacional competents en matèria d’esport per a la promoció i preparació de la candidatura.

LES VALORACIONS

Amb la preparació d’aquest programa es vol donar la màxima transcendència a l’avaluació d’aquesta potencial candidatura

EL PROGRAMA

Inclou funcions destinades a preparar i promocionar el projecte
El projecte és una gran oportunitat per repensar la relació de Barcelona amb el territori, i sobretot per repensar el Pirineu
Elsa Artadi
Consellera de la Presidència i portaveu del Govern
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)