Ciclisme

El que faltava a Girona

Ciclisme. L’únic equip de carretera júnior a la demarcació, l’Antiga Casa Bellsolà, es presenta demà abans de l’inici de l’etapa de la Volta a Sant Feliu

L’Antiga Casa Bellsolà Cycling Team és l’únic equip de carretera de competició en categoria júnior a les comarques gironines, el que es considera la meca del ciclisme. La formació, que ja participa amb 14 corredors –entre els quals hi ha un japonès– en competicions de l’àmbit estatal i en algunes d’àmbit europeu, es marca l’objectiu de créixer els pròxims anys i fer-ho en l’àmbit internacional, amb un equip més gran i en més categories. Una estructura esportiva que evitarà que els ciclistes d’aquí hagin de marxar al Vilanova, el Sant Boi o el Terrassa per continuar competint i, en el millor dels casos, començar l’aventura per arribar a professionals al País Basc. L’Antiga Casa Bellsolsà Cycling Team, establert a Aiguaviva, s’ha proposat arribar a la categoria procontinental en un termini de tres a quatre anys, poder disputar una de les grans voltes per etapes (Giro, Tour o Vuelta) i, després, entrar al selecte grup d’equips World Tour l’any 2023 o 2024, incloent també una formació femenina. A l’equip júnior que ja corre aquest 2019, s’hi ha d’afegir el sub-23 el 2020. Superar el respectiu curs acadèmic és ja una de les exigències per mantenir-se a l’equip, que es presentarà demà a Sant Feliu de Guíxols moments abans que es doni la sortida a la tercera etapa de la Volta Catalunya. L’acte es farà al Guíxols Arena a les 10.15 h.

Noms propis

Els professionals Rory Sutherland (UAE), David de la Cruz (Sky), Daryl Impey (Mitchelton), Michael Woods (Education First) i Carlos Verona (Movistar) seran a la presentació, demà, en la qual hi haurà també el director tècnic de l’equip, Johnny Weltz –exciclista professional i ex-director del US Postal o Garmin entre altres–, i l’ambaixador Àlex Crivillé. L’estructura de la formació, el CEO i cap visible de la qual és Robert Bellsolà –també director i productor cinematogràfic–, la completen el director esportiu, Pius Dòniga, el mànager Pere Hors i el centre Cenit. El gironí i actual tècnic de la federació catalana i seleccionador, el medallista olímpic i entrenador de les darreres promeses del ciclisme gironí Carles Torrent assessora l'equip. Pel que fa als mecànics, n'hi ha diversos que van assistint l'equip. L’equip té molt treballada també la seva imatge i difusió a les xarxes socials, àmbit en el qual té el suport d’influencers com Valentí Sanjuan o Ibon Zugasti.

Els corredors de l’equip rebran xerrades i compartiran sessions d’entrenament o altres activitats amb bona part dels 170 ciclistes professionals que viuen a Girona i la seva àrea d’influència, on hi ha establerts diversos equips professionals i on es fa la Sea Otter Europe. Un pol d’atracció de turisme esportiu i ciclista al qual li faltava un equip de carretera de competició.

L’acte serà abans del control de signatures (10.15 h) i amb molts professionals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)