El Bordils trenca la mala ratxa a O Rosal (28-30)

Handbol. La victòria a la pista de l’Acanor posa fi a la sèrie de 4 derrotes i allunya els blanc-i-verds del perill

El Bordils s’allunya del descens amb la victòria a la pista del penúltim, Atlético Novás, amb un triomf que posa fi a la sèrie de quatre derrotes seguides de l’equip de Sergi Catarain, que no guanyava des del 23 de febrer quan va superar el Ciudad Real 33-28. El partit ha tingut un protagonista principal, Pep Reixach, autor de 10 gols. L’ha acompanyat de secundari el seu germà Xicu a l’altre extrem, l’esquerre, amb 5. I la tasca de tot l’equip, molt rigorós al darrere malgrat els problemes físics de la majoria dels jugadors, ha estat el fil argumental d’un triomf memorable, que dóna el sisè punt a l’equip com a visitant, el rècord en sis anys a la categoria.

Farrarons al primer minut del partit ha posat el 0-1 al marcador i, després d’un primer empat a 1 del Novás, Pep Reixach ha iniciat el seu recital de gols (6 a la mitja part) amb l’1-2. Sergi Mach (1-3), Pep (2-4) i Xicu Reixach (3-5). Els germans de Celrà, des dels extrems, han martiritzat la defensa gallega (6-10, Pep al contraatac assistit per Xicu, que feia el 6-11). La diferència ha arribat a ser escandalosa (9-17, Esteve Ferrer després d’un joc de peus a la posició de pivot). Però entre el final de la primera meitat (11-17, tot i que Jordi l’havia tocat) i l’inici de la segona (13-17) Novás ha pogut aturar la progressió bordilenca.

El setè gol de Pep Reixach al tres de la segona meitat (13-18) ha posat fi a la reacció local. I ha reprès el compte Reixach, amb el 13-19 del dretà i el 13-20 de l’esquerrà (4:47). El desè gol de l’esquerrà (19-24) mantenia l’avantatge bordilenc. també l’últim de Xicu, el cinquè (23-28) a menys de set minuts pel final. La pressió dels gallecs ha posat a prova els nervis del Bordils, que amb un parcial de 3-0 ajustava el marcador. Sergi Mach i David Masmiquel han acabat de lligar el novè triomf de l’equip de catarain.