La nova llei de l’esport entra amb força al Parlament
Política esportiva. La comissió de control valida les signatures de la ILP i el president de la UFEC, Gerard Esteva, destaca la unitat de les federacions
La nova llei de l’esport ja està a punt per començar el seu trànsit parlamentari. La comissió de control del Parlament de Catalunya va validar les 154.492 signatures de la ILP (iniciativa legislativa popular) promoguda per les federacions esportives i la UFEC, i a partir d’ara ho haurà de comunicar a la mesa perquè s’iniciï la tramitació parlamentària. El president de la UFEC, Gerard Esteva, va destacar “la unitat”, perquè el cent per cent de les federacions hi estan representades, i “la força” que suposa el nombre de signatures recollides, més del triple del que era necessari –és una de les ILP amb més suport popular al Parlament.
Daniel Bartomeus, president de la comissió de control, va destacar la implicació de la comissió promotora i la feina dels fedataris, i va desitjar que la ILP “tingui una tramitació fluida”. Una vegada la mesa hagi rebut la comunicació de l’assoliment de les signatures, s’obrirà un termini de quatre mesos perquè els grups i subgrups parlamentaris hi puguin presentar esmenes de retorn. Posteriorment, la ILP per una nova llei de l’esport s’haurà d’incloure a l’ordre del dia d’un ple perquè la cambra faci el debat de totalitat, en què s’haurà d’acordar si continua la tramitació o la rebutja. En aquest sentit, Esteva comenta: “L’obligació del Parlament serà debatre-la, millorar-la, incorporar-hi les esmenes d’altres sectors perquè tothom s’hi senti còmode. Aquest és el compromís que tenim nosaltres, com a comissió promotora, però també amb el govern i la resta de partits. I a partir d’aquí, doncs treballar perquè això sigui un fruit abans de final d’any.” El president de la UFEC, que va agrair el suport dels serveis jurídics, dels parlamentaris i les federacions, va resumir els principals objectius de la nova llei de l’esport: “S’ha de passar tota la normativa que afecta les entitats sense ànim de lucre al Codi Civil i equiparar-nos a la resta d’entitats socials i civils de Catalunya. També s’ha de crear un gran paraigua organitzatiu que ens equipari a la resta d’Europa i del món. I finalment, necessitem un finançament digne per a les entitats sense ànim de lucre, per als clubs i per a les federacions per poder promocionar l’esport i que aquest sigui un dret realment possible per a la població de Catalunya.”