Poc resultat per a tant mèrit

Handbol. El Bordils desaprofita tres atacs per guanyar el Torrelavega, però aconsegueix un empat que l’allunya un punt més de la zona de descens

BORDILS 21 TORRELAVEGA 21

BORDILS:Jordi González, Sergi Mach (1), Xicu Reixach (1), Marc Combis, David Masó, Joan Comas, Joan Vilanova, David Masmiquel (2), Marc Canyigueral (5), Pep Reixach (5), Esteve Ferrer (7), Ferran Pou i Carles Pou.TORRELAVEGA:Fernández (2), Setién, Oliver (3), Prieto (2), E. González (1), Araujo, García, Batán (1), Agustín, Lombilla, Martínez (1), Rodríguez, A. González (1), J.C. Hernández (7), D. Hernández (1) i Colunga (2).PARCIALS:3-1, 7-4, 9-6, 11-8, 13-11, 13-13; 16-13, 17-15, 18-17, 19-18, 21-19 i 21-21.ÀRBITRES:López i Cubas. Tres exclusions al Bordils i dues al Torrelavega.

26 8 1 17 669 739

Un punt és un punt. Però si has fet mèrits per guanyar i desaprofites els últims atacs per segellar la victòria contra un dels equips més potents de la categoria, pots acabar el partit amb sensació de frustració. Potser això és el que van experimentar els jugadors del Bordils després de l’empat a 21 contra el Torrelavega. Un resultat bo per a l’objectiu de salvar la categoria, però que va quedar curt per l’excel·lent treball que van fer els blanc-i-verds.

La sortida del Bordils va ser en tromba (5-1, 7’), amb molta eficàcia en els atacs i una defensa 6-0 que va saber retenir les millors peces dels cantàbrics –bona feina de Pep Reixach sobre José Carlos Hernández, màxim golejador de la categoria–. Les aportacions d’Esteve Ferrer i Marc Canyigueral, individualment i en aliança, van permetre al Bordils aconseguir un avantatge màxim de cinc gols (11-6, 17’). El Torrelavega es va anar posant dins del partit i va aconseguir igualar el resultat amb l’arribada del descans (13-13).

El Bordils va tornar a sortir de manera fulgurant en el segon temps i de seguida va assolir un avantatge de quatre gols després d’una gran assistència de camp a camp de Jordi a Masmiquel, sol a l’àrea rival (17-13, 37’). El tècnic càntabre demanava temps. El Torrelavega, amb un Hernández cada cop més afinat, va aconseguir reduir el marge a un gol (19-18), però en cap moment va ser capaç de dominar el resultat. Bona part de culpa la va tenir Jordi González, de nou molt eficaç a la porteria (15 aturades). Esteve també continuava excels i, amb el 20-18, va fer el seu segon gol recollint la pilota al vol a passada de Canyi. Ell mateix va signar el 21-18 (53’) en la jugada següent. El resultat feia patxoca i el triomf era factible, però quedaven minuts.

Jordi va tornar a ser decisiu amb dues aturades consecutives. En la segona, i amb 21-19, el Bordils va sortir al contraatac, però Esteve va fer una falta en atac en una jugada clau. Del possible 22-19 només tres minuts abans del final, es va passar a la diferència mínima per la ràpida reacció d’Hernández (21-20). En el següent atac del Bordils, va ser Canyi qui va fer una mala elecció de llançament, i el porter cantàbric el va aturar fàcilment. Hernández, un altre cop, va marcar el gol de l’empat (21-21) mig minut abans del final. El Bordils, tot seguit, va disposar d’un penal que Pep Reixach va enviar al travesser. El Torrelavega va tenir quinze segons per buscar el gol, però ja no se’n va sortir. L’empat allunya el Bordils un punt més de la zona de descens, que ara té a quatre punts.

SERGI CATARAIN

En els últims 20 minuts, ja no teníem forces. Només érem 13 i teníem gent tocada. Els jugadors han fet un partit excel·lent