Handbol

Els àngels de Sarrià, a plata

Handbol. Ascens a la segona categoria estatal dels sarrianencs, en una fase brillant amb tres triomfs en tres partits, l’últim amb exhibició. “Ens sortia tot bé”, diu l’entrenador, Pere Coll

SARRIÀ 31 XÍRIA 22

UNIÓ ESPORTIVA SARRIÀ:Guitart, Fina (1), Pere Arneu (2), Ballester (7), Jiménez, Esain (1), Tserno (1), Mariscal (3), Moreno, Rovira (5), Lozano (5), Serrano (2), Gutiérrez (1), Torres (2), Teixidor i Vicente (1).CALVO XÍRIA:Mato, Vilanova (1), Castiñeiras, Lema (1), López, Puñal, Rey, Iglesias (2), Hugo Rodríguez (7), García (5), Juan Carlos. Rodríguez (1), Pena (1), Méndez (3), Bouzas (1), Gómez i Amarelle.PARCIALS:2-3, 4-6, 8-8, 13-11, 14-12, 16-12; 17-14, 20-15, 22-17, 24-19, 27-21 i 31-22.ÀRBITRES:José Alberto i Enrique Javier Romero Cruz. Exclusions a Fina (minut 47) i Lozano (34) del Sarrià i a Vilanova (11) i Lema (19) del Xíria.

El d’Avilés passa a ser un dels capítols de referència a la història de la Unió Esportiva Sarrià, que el curs que ve i després de més de 40 anys no jugarà en la 1a estatal. Era la seva tercera fase per pujar, la primera després de la del 2011 que no es va fer efectiva. I la primera del gros de l’equip, format pels jugadors que van ser bronze en l’estatal juvenil el 2015. “Ens sortia tot bé, jugàvem com els àngels” sintetitzava Pere Coll, el tècnic de l’equip, que va tornar amb un tres de tres i l’ascens sota el braç. “No ens ho esperàvem. Veníem aquí sense cap pressió i partit a partit. Ens vam trobar el primer dia contra els de casa i davant la seva afició que ens va sortir un bon partit. I ens va anar bé. El partit d’abans nostre els vèiem tots grossos i quan els vam tenir al davant, no ho eren tant: ens ho hem anat creient de mica en mica i, al final, el resultat s’ha vist”, apuntava sobre el 20-25 de divendres contra l’Avilesina i el 21-25 de dissabte amb l’Algemesí, que amb l’ascens sentenciat van haver de jugar després un darrer partit sense res en joc.

Josep Ballester, un dels dos supervivents en la plantilla de l’equip del 2011 a Girona i l’únic a Avilés, va ser el màxim golejador del darrer partit amb 7 gols, mentre que Pau Guitart va ser distingit l’MVP de la fase. “És un porter impressionant i, quan la defensa hi és, el porter encara es nota més”, posava en valor Coll.

Balle va fer l’1-0 i el següent avantatge sarrianenc va ser el 9-8 (Serrano) després d’un 5-7 per als gallecs. L’aparició de Guiti va permetre al Sarrià lligar un 3-0 (14-11, Ballester) que donava un còmode marge a l’equip de Pere Coll en el descans (16-12 Lozano). Torres va enfilar la màxima a cinc (17-12) i Arnau Rovira, a sis amb dos gols seguits (20-14 en el minut 39 de la segona meitat). El Xíria va tenir el 22-19, Pau Guitart va aturar el penal, David Mariscal va fer 23-18 en el següent atac i Guillem Lozano, el 24-18 després de recuperació, al contraatac. El mateix Lozano va sentenciar a quatre minuts i mig per acabar (28-21) abans que Gutiérrez i Tserno, en minuts, establissin el definitiu 31-22.

“Assumim l’ascens”

El president del Sarrià va haver de matisar les primeres intencions de la nova junta directiva, fa un any, quan va anunciar que l’objectiu era pujar. “Ens van renyar i ens van fer callar, però avui ja els ho he recordat”, va dir Joan Llunell, després d’aconseguir-ho. “Els jugadors eren bons i amb petits detalls tenies un gran equip. No ha estat fàcil, per això”, va afegir-hi, respecte del tres de tres en la fase. “Vam dir que des de la directiva assumíem la plata i ho farem”, va sentenciar. I hi afegia: “Esperem que no arribin massa ofertes. La base de l’equip ha de ser a mateixa.”

LES REACCIONS

Els jugadors eren bons i amb petits detalls tenies un gran equip. No ha estat fàcil, per això
Joan Llunell
president ue sarrià
Veníem sense cap pressió i partit a partit. Ens ho hem anat creient i, al final, el resultat s’ha vist
Pere Coll
entrenador UE Sarrià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)