Handbol

El Vardar torna a fer saltar la banca al Lanxess Arena

Handbol. L’equip macedoni guanya el segon títol de la lliga de campions en tres anys i frustra les aspiracions del Veszprém, sense premi en quatre finals

veszprém 27 vardar 24

HC VARDAR:Milosavljev; Cupic (5, 4 p.), Shishkarev (1), Kristopans (4), Ferreira (6) Skube (3), Dibirov (3) –set inicial–; Karacic (3), Kalarash, Dissinger, Stoilov (2) i Kiselev.TELEKOM VESZPRÉM:Mikler; Manaskov, Tonnesen (4), Terzic, Mahe (6 p.), Mackovsek (2), Blagotinsek (1) –set inicial–; Sterbik (p.s.), Strlek, Nagy (1), Ilic (1), Nilsson (2), Nenadic (4), Lekai (2) i Gajic (1).PARCIALS:2-2, 6-4, 9-6, 12-9, 14-10, 16-11; 17-13, 17-16, 20-18, 22-20, 24-22 i 27-24.ÀRBITRES:Geipel i Helbig. Exclusions: Kristopans (19’) i Stoilov (46’), per part del Vardar; i Terzic (21’ i 41’), Ilic (26’), Balgotinsek (34’) i Mackovsek (45’), per part del Veszprém.PÚBLIC:Cap a 19.800 espectadors en la final disputada al Lanxess Arena.

Com fa dos anys, Skopje i tota Macedònia, on l’handbol és l’esport de referència, fan festa major. El Vardar va signar el segon títol europeu en la seva segona final a Colònia. Si el 2017 va fer saltar la banca després de superar el totpoderós París Saint-Germain, ahir va tornar a trencar tots els pronòstics i va derrotar el Veszprém, que després de quatre finals continua sense poder cantar victòria en una lliga de campions. L’equip de Roberto García Parrondo, botxí del Barça en les semifinals, va assolir l’èxit amb els mateixos arguments que el seu mentor, Raúl González, ara fa dos anys: la força del col·lectiu. La plantilla del Vardar va saber abstreure’s dels números vermells que afecten el club –fa gairebé vuit mesos que no cobren pels problemes econòmics del magnat rus Sergei Samsonenko– i van seguir fins a l’extrem les consignes del tècnic madrileny. L’entrenador vallesà David Davis, en canvi, no va poder arrodonir un gran curs en el Veszprém i va lamentar que el seu equip pequés d’individualisme en el primer temps. No va ser de ben segur el comiat que esperava l’exblaugrana Laszlo Nagy, que amb aquest partit posava el punt final a la seva dilatada carrera com a jugador.

Després d’uns quants minuts de tempteig, el Vardar no va tardar a marcar diferències. Ben dirigit pel menut Stas Skube, l’equip nord-macedoni va saber moure la pilota amb fluïdesa i gràcies a les bones connexions amb els jugadors de segona línia va controlar el ritme de joc. L’efectivitat del pivot brasiler Rogerio Moraes va obrir la primera escletxa (8-5). El Veszprém no trobava manera de canviar la dinàmica i ni amb l’aparició de la vella guàrdia, amb Nagy i Ilic, va poder escurçar la diferència davant un Vardar ben posicionat en defensa que va arribar al descans amb un parcial de 16-11.

Davis es guardava dues cartes per a la segona part: Arpad Sterbik i Petar Nenadic. El gegant de Senta, tot i els seus problemes al turmell, va fer valer el seu efecte intimidatori sota els pals i amb un parell d’aturades va permetre sortides al contraatac, culminades pel lateral serbi. El Veszprém va fer un pas endavant en defensa i va retallar el desavantatge a la mínima expressió (17-16). Superat l’efecte Sterbik, García Parrondo va saber reconduir la situació i, acostumat a viure al límit, va rematar la feina fins al 27-24 final.

LES FRASES

Em sap greu que Nagy no s’hagi pogut acomiadar amb un títol perquè ha significat molt tant a dins com a fora de la pista
David Davis
entrenador del veszprém

LES FRASES

En la primera part no hem jugat en equip ni en defensa ni en atac i després ens ha costat molt tornar-nos a enganxar
David Davis
entrenador del veszprém
La clau ha estat que l’equip ha tingut fe amb el que hem estat treballant i que han tret energies de no sé ben bé on
Roberto García Parrondo
entrenador del vardar

Karacic, el jugador més valuós

El croata Igor Karacic, que va saber controlar el ritme de joc durant tot el segon temps, va ser elegit el jugador més valuós de la final. Però el mèrit del Vardar va estar en el col·lectiu i amb el rol que va saber assumir cada jugador. Així, també van brillar Skube en el primer temps, Moraes i Stoilov en el pivot, Milosavljev a la porteria, Cupic en els penals i, no cal dir-ho, el colós Kristopans, decisiu en totes dues àrees del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)