Tennis

Una semifinal de llegenda

Tennis. Nadal i Federer es veuran les cares per trenta-novena vegada en la penúltima volta de Roland Garros, on el mallorquí ha guanyat sempre contra el suís

Trenta-vuit partits entre tots dos els contemplen. La llarga rivalitat entre Rafa Nadal i Roger Federer viurà avui un episodi més en les semifinals de Roland Garros. L’edat de Federer (37 anys) i la seva absència del torneig parisenc els últims tres anys no feien preveure un nou duel dels dos jugadors en la terra de Roland Garros. Feia vuit anys, a més, que no hi coincidien, però avui s’hi tornaran a veure les cares.

Per a Federer, el partit serà tot un repte, potser l’últim que li queda en la seva carrera. Mai abans ha guanyat al jugador de Manacor en els cinc partits que han jugat a Roland Garros i, de fet, només l’ha pogut guanyar dos cops en quinze partits sobre terra batuda. Nadal i Federer s’han trobat en quatre finals a París (2006, 2007, 2008 i 2009) i una semifinal. Sempre amb victòria de Nadal. Però encara que els precedents tant en el Roland Garros com en els partits sobre terra siguin favorables a Nadal –així com el balanç general de 23 victòries de Nadal per 15 de Federer–, el suís també té algun punt a favor seu. Els sis últims partits entre tots dos –tots en pista dura– els ha guanyat Federer. L’última victòria de Nadal sobre el suís es remunta a les semifinals de l’obert d’Austràlia del 2014, fa més de cinc anys. Pocs partits com aquest poden aixecar tanta expectació.

Roland Garros s’ha garantit una final d’homes de molts quirats. Els altres dos semifinalistes, Novak Djokovic i Dominic Thiem, també saben què és ser finalista i, de fet, l’austríac, que ahir va derrotar Khatxanov, és l’únic dels quatre jugadors que no ha guanyat el torneig parisenc. Ara tindrà un repte més gran: eliminar el serbi, número u del món, que es va desfer de Zverev.

2011 (final)
Nadal - Federer 7-5, 7-6, 5-7, 6-1
2008 (final)
Nadal - Federer 6-1, 6-3, 6-0
2007 (final)
Nadal - Federer 6-3, 4-6, 6-4, 6-4
2006 (final)
Nadal - Federer 1-6, 6-1, 6-4, 7-6
2005 (semifinals)
Nadal - Federer 6-3, 4-6, 6-4, 6-3 *Partits entre Rafa Nadal i Roger Federer a Roland Garros
HOMES. Quarts de final
(1) Djokovic - (5) Zverev 7-5, 6-2, 6-2
(4) Thiem - (10) Khatxanov 6-2, 6-4, 6-2
DONES. Quarts de final
(3) Halep - Anisimova 6-2, 6-4
(8) Barty - (14) Keys 6-3, 7-5
ORDRE DE JOC
Pista Philippe Chatrier
(3) Federer - (2) Nadal SF M (12.50 h)
(1) Djokovic - (4) Thiem SF M
Pista Suzanne Lenglen
(8) Barty - Anisimova SF F (11 h)
Pista Simonne Mathieu
(26) Konta - Vondrousova SF F (11 h)

Anisimova sorprèn a Halep

Sorpresa majúscula en el quadre femení. Amanda Anisimova, de només 17 anys i 51a de la WTA, va eliminar la defensora del títol, Simone Halep (3), en els quarts de final (6-2 i 6-4). La jove americana, que en els vuitens de final havia derrotat la catalana Aliona Bolsova, es va plantar per primera vegada en la seva carrera a les semifinals d’un Grand Slam, en què tindrà com a rival l’australiana Ashleigh Barty, que en la seva eliminatòria va guanyar l’americana Madison Keys. Barty (8) serà la cap de sèrie més alta a les semifinals. L’altre partit el jugaran la britànica Johanna Konta (26) i la txeca Marketa Vondrousova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)