Tennis

Nadal desterra Federer

El balear s’adapta millor al vent i venç amb claredat el suís arrodonint el 6-0 sobre terra

Buscarà el seu dotzè títol contra Thiem o Djokovic, que avui acabaran el duel suspès ahir per la pluja amb empat a un set

El pletòric Rafa Nadal va

reiterar ahir el seu domini sobre la terra batuda de Roland Garros i lluitara demà per obtenir el seu dotzè títol a París en dotze finals. El balear va derrotar el suís Roger Federer per 6-3, 6-4 i 6-2 en dues hores i 25 minuts en un partit més complicat, sobretot en els dos primers sets, del que reflecteix el resultat. El seu rival demà (15 h) en la seva vint-i-sisena final de Grand Slam serà el vencedor del partit entre el serbi Novak Djokovic (1) i l’austríac i finalista l’any passat Dominic Thiem (4) que va començar ahir i s’acabarà avui (12 h) si es compleixen les bones previsions. El partit es va aturar per segona vegada per culpa de la pluja a les 17.45 h amb empat a un set i avantatge de Thiem en el tercer: 2-6, 6-3 i 1-3 amb break amunt.

Malgrat que la pluja va respectar l’espectacle contradient les prediccions, les condicions, amb un vent intens i molest, no van ser fàcils. No van acabar d’impedir, però, que el trenta-novè Federer-Nadal, un dels millors duels de la història del tennis –ara 24-15 per al balear i 6-0 sobre terra–, fos un bon espectacle.

Feia dos anys i mig que Nadal no trencava el servei a Federer i en el primer set va materialitzar dos breaks que el van catapultar i que van esterilitzar el del suís. Nadal, que va salvar pilota de trencament en contra en el primer joc, es va situar amb un 3-0 i ja no va cedir la iniciativa, tot i que el geni es va acostar 3-2. El manacorí va segellar el segon break en un joc interminable en què va necessitar cinc oportunitats. L’èxit puntual li va aclarir definitivament el parcial contra un rival que sovint mirava de trencar-li el ritme amb el revés tallat curt. Federer intentava, lògicament, treure Nadal del seu hàbitat natural: el fons de la pista. De res no li va servir tot i oferir un bon nivell de joc.

Obstinat, el suís va replicar de seguida: 2-0 amb un break en el segon joc del segon acte. Nadal va reaccionar (2-2). Però amb 4-4 i malgrat un 40-0 a favor, Federer va mostrar símptomes de debilitat i Nadal li va saltar a la jugular situant el 5-4 i tancant el segon set amb el seu servei amb tota la determinació del món. Tres errors no forçats consecutius van ser una llosa per al suís, que va tornar a cedir el seu servei en el tercer joc del tercer set (2-1), el principi del final. Nadal va tornar a trencar (4-1) i, en ple estat de gràcia, el partit ja no se li va escapar.

Pel que fa a la segona semifinal, els errors del serbi i la millor adaptació al vent van condicionar a favor de Thiem el primer set, resolt amb dos trencaments. Amb 2-5, Djokovic, incòmode, va demanar sense èxit al jutge àrbitre català Jaume Campistol la suspensió. El duel es va suspendre més tard per la pluja amb 3-2 per a Thiem del segon set. Nole es va assossegar i va desplegar el seu tennis. Va trencar en el vuitè joc i l’empat a un set. Amb 1-3 la pluja va tornar a irrompre.

EL PROTAGONISTA

He jugat contra el rival més gran de la meva carrera i això ha fet que el partit sigui únic. No n’hi ha dos com ell
Rafa Nadal
FEDERER (3) NADAL (2) 3 ‘Aces’ 3 1 Dobles faltes 1 59% % 1r servei 81% 34/55 punts 1r servei 49/72 15/38 punts 2n servei 9/16 2/4 Punts de ‘break’ 6/16 30/88 Punts restant 44/93 17/35 Punts a la xarxa 9/20 25 Cops guanyadors 33 34 Errors no forçats 19 79 Punts guanyats 102
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)