Esports de muntanya

Cardona i Sabata s’imposen en l’Olla de Núria

Curses de muntanya. El banyolí ha fet un temps de 2h20:07 i ha compartit el podi amb Jan Margarit i Pere Rullan. La berguedana atura el cronòmetre en 2h55:59 i Eli Gordón i Núria Gil són segona i tercera

Oriol Cardona ha aconseguit la segona victòria consecutiva en la cursa de muntanya Olla de Núria, disputada aquest matí i retransmesa en directe per TV3. El banyolí ha protagonitzat un bon duel amb Jan Margarit, que ha marcat la pauta en l’ascens al Puigmal (2.913 m) des del santuari i en la primera part del trencacames per la carena que ressegueix el circ de Núria. Cardona l’ha seguit a pocs metres de distància i s’ha posat per davant per primer cop en el coll de Finestrelles. Els dos corredors s’han alternat en el lideratge de la prova (21,5 km i 1.950 m de desnivell). A partir del km 17, Cardona s’ha posat primer i ha començat a obrir forat. El descens fins al santuari l’ha encarat tot sol i amb un bon marge respecte de Margarit, que havia guanyat les edicions de 2016 i 17.

Cardona ha arribat a la meta amb un temps de 2h20:07. Jan Margarit ha creuat la meta 39 segons després i ha acabat subcampió. Pere Rullan (+3.46) ha superat Andreu Prost, tercer l’any passat, en la part final i ha ocupat l’últim lloc del podi.

En noies, la victòria se l’ha endut Clàudia Sabata, segona classificada de l’any passat. La berguedana ha fet un temps de 2h55:59. L’ascens al Puigmal l’ha controlat la madrilenya Fátima de Diego, vencedora ahir de l’Olla Vertical, però la catalana l’ha superat a la carena i ha continuat sola fins a la meta. El segon lloc ha estat per a Eli Gordón (2h57:42) i el podi l’ha completat Núria Gil (3h00:29).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)