Tennis

Nadal supera Thiem i guanya Roland Garros per dotzena vegada

Tennis.

La reacció pròpia d’una mentalitat guanyadora de ferro després de perdre el segon set ha aplanat avui el camí de Rafa Nadal cap al seu dotzè títol de Roland Garros en dotze finals, una fita grandiloqüent que el situa amb divuit Grand Slams guanyats a només dos de Roger Federer (20). Mai abans ningú no havia guanyat dotze vegades un mateix torneig ATP. La fita s’ha materialitzat tot i la obstinada agressivitat i qualitat de l’austríac de 25 anys Dominic Thiem, que ha millorat en la repetició de la final de l’any passat però que s’ha hagut d’agenollar davant la piconadora balear per 6-3, 5-7, 7-5 i 6-1 en tres hores i un minut. És el 93è triomf de Nadal a París amb nomes dues derrotes i el seu 82è títol global. Amb 33 anys i tres dies és el tercer guanyador a parís de mes edat rere l’australià Ken Rosevall (1968) i el català Andreu Gimeno (1972).

El primer set ha estat estratosfèric. Amb punts sempre llargs i treballats i una capacitat brutal per part de tots dos jugadors per recuperar boles impossibles que han fet aixecar el públic dels seients. Thiem ha amenaçat Nadal amb un trencament en el cinquè joc (2-3) però el balear, que ha buscat reiteradament el revés rival, ha tingut la virtut de respondre en el joc posterior amb un contrabreak vital per al seus interessos (3-3). El setè joc ha estat una oda al tennis de terra batuda de deu minuts en què Nadal ha salvat una pilota de break. Per acabar de confirmar la seva recuperació ha signat el seu segon trencament en el vuitè joc i ha tancat el primer parcial per 6-3 sense titubejos en 53 minuts. Thiem s’ha hagut de fregar els ulls. El tema del tema es que l’austríac ha jugat a un nivell altíssim seguint el fil de quatre dies seguits amb partit i ha perdut. Calia veure si el desencís li afectaria. Gens ni mica.

Els decibels del partit han baixat en el segon set perquè el ritme primigeni hauria estat insuportable. Els serveis han estat més plàcids i els empats s’han succeït. Comptant el novè i darrer joc del primer acte i els tres primers torns de servei del segon, el balear ha encadenat setze punts seguits. Thiem tampoc no ha titubejat i amb el 4-5 ha signat el seu primer joc a favor en blanc de tot el partit. La rèplica ha est instantània: 5-5 també en blanc amb una darrera dreta invertida inversemblant que ha netejat la línia. La contrarèplica: 5-6 del de Viena també a zero. El servei al poder. Ni una sola pilota de break fins que Thiem, llest, agressiu i intens tant físicament com mentalment, s’ha situat amb 5-6 i 15-40 i ha consumat un trencament mortal amb el qual ha empatat el partit (5-7). El campió havia perdut el darrer set en la final de París del 2014 quan va cedir el primer acte conta Novak Djokovic. El duel, titànic, partia de nou de zero.

La reacció del manacorí ha estat virulenta, amb un trencament en blanc en un primer joc del tercer parcial resolt en tres minuts. Nadal ha signat el 2-0 també en blanc amb una volea baixa de quirats. I ha prosseguit mossegant completant una sèrie de 10-0 i arrodonint un 3-0 amb dos breaks a favor que a Thiem ja li han pesat com una llosa. El 4-0 altre cop en blanc, amb un parcial de 16-1. En només 24 minuts, ha tancat el tercer set per 6-1 amb un tercer trencament en el setè joc.

El joc de Thiem ha revifat però no n’ha tret profit numèricament. El seu rival ha salvat un 30-40 al servei en el primer joc i ha evitat dues possibilitats més de trencament de l’austríac en el tercer joc amb dos bons serveis (3-0). Thiem ha aixecat amb orgull un 0-40 enel quart joc (3-1). L’estocada de Nadal ha estat el seu segon break del set en el sisè joc en la segona oportunitat. Ha tancat el partit amb el seu serveu i s’ha estirat a terra emocionat com marquen els cànons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)