Handbol

“Ho trobava a faltar”

Handbol. Pau Campos torna al Blanc-i-verd per dirigir per desena temporada el Bordils en la mateixa categoria en què el va deixar. Ve acompanyat de Carles Ramonet, nou director esportiu

“Hi havia diverses possibilitats per tornar a Bordils. De d’assumir la coordinació de base o la direcció esportiva o ser l’entrenador del primer equip, el segon o el juvenil. Ho vam estudiar amb el club i al final la decisió va ser tornar al primer equip.” Pau Campos explica com, la setmana passada, de manera “molt ràpida”, es va gestar la seva tornada al club per assumir el mateix paper que tenia quan el va deixar: el d’entrenador del primer equip.

El tècnic bisbalenc va plegar fa dues temporades amb l’equip a plata per assumir un projecte d’elit a Romania –va entrenar el CSM Bucarest, però va ser destituït a l’inici de curs– i ara recupera el mateix rol en l’equip blanc-i-verd, que conserva la categoria després de dos anys sota la direcció de Sergi Catarain, a qui el club no ha renovat la confiança. Campos no s’havia desvinculat de l’handbol. Fins aquest curs ha treballat a la federació catalana com a director tècnic i també ha exercit de seleccionador femení, però reconeix que trobava a faltar “l’adrenalina” d’una competició amb l’exigència de la divisió de plata: “Trobava a faltar el cuquet de la competició, d’entrenar l’equip i preparar els partits durant la setmana. Tenia ganes de tornar. No havia descartat mai fer-ho”, explica Campos, que reconeix que ha rebutjat ofertes: “L’última em va arribar de Qatar, però no va quadrar.” Per a Campos, tornar a Bordils és tornar “a casa”: “Tot és més fàcil quan tornes a casa. Saps on vas i de què disposaràs. Coneixes el club, les possibilitats que tens, les dinàmiques, la plantilla...” La seva tornada ve acompanyada de la de Carles Ramonet, el tècnic que va assolir l’ascens del segon equip a la primera estatal. Ramonet assumirà la direcció esportiva del Bordils.

Desena temporada

Campos va debutar com a entrenador del Bordils fa onze anys. El va dirigir cinc anys a la primera estatal i quatre (l’ascens va arribar la temporada 2013/14) a plata, la segona màxima categoria de l’handbol espanyol. La propera serà, per tant, la desena temporada com a tècnic del Bordils. Tot i que el primer equip ja no té res a veure amb el de fa onze anys, pocs el tenen tan apamat com Campos: “L’equip que jo vaig agafar ja no és el mateix, però he vist créixer tots els jugadors. Alguns que ara tenen pels voltants de vint i trenta anys i que ara tenen molt pes en l’equip [com ara Mach o Palahí] ja els vaig entrenar de petits. Ens coneixem i el període d’adaptació serà petit.”

Campos assenyala el mèrit que tenes les sis permanències consecutives a plata: “Sembla que sigui normal, però cada any que passa és un petit miracle. S’ha de valorar el que costa i quins recursos té el club. Les sis temporades tenen molt mèrit, però cada nova permanència en té més perquè és fàcil que es perdi aquella il·lusió de l’inici.” També elogia la tasca feta aquests dos anys per Sergi Catarain, entrenador proposat per Jesús Mach, ara també fora del club, i avalat per ell mateix: “No tenia gaire experiència, però la prova que era una bona opció és que ha sortit bé.” Les properes setmanes es dedicarà a parlar amb els jugadors per veure amb quins pot comptar. Ahir mateix va tenir la primera reunió amb la directiva per començar a preparar la temporada.

PAU CAMPOS

L’equip que vaig agafar fa onze anys no és el mateix i les dinàmiques, tampoc, però conec els jugadors i l’adaptació serà ràpida

El derbi amb el Sarrià, un “luxe” que s’ha d’aprofitar

“Tenir el Sarrià a plata és un luxe. El felicito, perquè sabem el que costa l’ascens.” Campos és conscient de l’expectació que aixecaran els derbis entre dos rivals històric com el Bordils i el Sarrià, que mai han coincidit a plata. Però també és conscient que tenir dos equips en aquesta categoria pot ser molt beneficiós per a l’handbol de la demarcació: “Serà un superpartit, i hem de saber vendre aquest derbi. Que atregui gent nova a l’handbol i patrocinadors.” “L’handbol gironí està d’enhorabona. També han pujat el Banyoles i el Garbí. Hi ha una bona onada en l’handbol gironí i l’hem d’aprofitar. Que això no pari”, assegura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)