Esports de muntanya

Zaid Ait Malek guanya a l’Olimp

Curses de muntanya. Pere Aurell ha acabat tercer en homes i Ragna Debats segona en la cursa femenina de l’Olympus Marathon, la setena cita de la copa del món

Zaid Ait Malek (Jimbee) s’ha coronat vencedor de la Olympus Marathon, la setena cita de la copa del món de curses de muntanya amb un registre de 4h31:47. La cursa té 44 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu acumulat entorn el Mont Olimp.

El marroquí, que després d’una odissea va poder regularitzar la seva situació a Espanya, on va arribar sota un camió fa dotze anys i va estar a punt de ser expulsat aquesta tardor passada; liderava la cursa al desè quilòmetre, juntament amb el búlgar Kiril Nikolov. Marc Pinsach, sisè a meta amb 4h41:59, era quart a menys de quatre minuts dels primers.

Al quilòmetre 20, al pas pel Tro de Zeus, era Nikolov el que encapçalava la prova amb Pinsi segon a 4 minuts i Zaid tercer a 5. En el darrer descens, Malek ha fet valer una de les seves especialitats per coronar-se vencedor, amb el búlgar segon amb 4h33:01 i Pere Aurell (Merrell), vencedor a Madeira i que ha plantejat una cursa de menys a més; tercer amb 4h32:54.

La líder de la general femenina, Elisa Desco, ha guanyat amb el rècord de la cursa, que tenia des de fa dos anys la holandesa establerta a Catalunya i parella d’Aurell, Ragna Debats (Merrell), segona. La italiana ha aturat el cronòmetre amb 5h14:18 i Debats ha arribat a un minut i mig després d’haver liderat la cursa.