“Hem superat la xifra prevista d’espectadors”
World Roller Games. Ramon Basiana destaca l’èxit de convocatòria, amb una assistència de 140.000 persones. Marta Carranza parla d’un estudi previ d’impacte econòmic de 60 milions
El balanç global que fa l’organització dels World Roller Games Barcelona 2019 és prou positiu, fins i tot eufòric, tot i que no amaga “petits problemes” fruit de “la complexitat” d’agrupar onze mundials d’especificitats ben diferents que s’han anat solucionant a mesura que els jocs han avançat. Ramon Basiana, el president del comitè executiu i el president de la federació catalana de patinatge, va donar dades sobre els jocs i va fer èmfasi en els transports i en l’assistència de públic, dos dels grans cavalls de batalla. “El tema dels transports ens feia molta por i ha sortit perfecte. Hem fet mig miler de desplaçaments. Els 140.000 espectadors que hem tingut en presència física estan per sobre dels 120.000 que havíem previst inicialment. També vull fer un agraïment molt especial als voluntaris.” El patinatge de velocitat, tant al front marítim com en les proves urbanes dels 100 metres i la marató, el patinatge artístic al club Sant Jordi –més petit– i al Sant Jordi i la final femenina d’hoquei al Palau Blaugrana –en les semifinals de divendres es va veure prou buit–, que reitera la passió que aixequen les noies amb el seu joc més obert i elèctric, són alguns dels punts àlgids en aquest sentit. La final júnior de Vilanova d’hoquei sobre patins masculina va ser un altre exemple de bona assistència.
Carmelo Paniagua, el president de la federació espanyola i del comitè organitzador, va catalogar d’èxit els WRG –“el major esdeveniment en la història del patinatge”–sense amagar els petits problemes sorgits: “Sempre, absolutament sempre, hi ha errors i problemes, sobretot al principi. A poc a poc es van solucionant i quan els jocs s’acaben tot va perfecte. Crec que serà difícil millorar l’organització, és un llegat organitzatiu que deixem i el que volem és que el superin. És molt complicat organitzar onze mundials i costa molts de diners fer-ho. Estem satisfets.”
Santi Siquier, de la Secretaria General de l’Esport, va referir-se al “gran record i empremta que deixaran aquests jocs” i va subratllar, com un exemple a seguir en els temps que corren, “la unitat institucional entre administracions que n’ha permès el desenvolupament, començant per l’organització conjunta de les federacions espanyola i catalana.” Marta Carranza, la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, també es va mostrar molt satisfeta: “Estem molt contents del resultats, tant del gran èxit esportiu com de l’organitzatiu que hem aconseguit. És un esdeveniment esportiu molt gran i molt complex. Ja ho sabíem i ho hem solucionat amb nota. Era el segon esdeveniment organitzatiu més gran que fèiem a Barcelona des de Barcelona 92 i Catalunya i Barcelona han estat l’altura.” Carranza va explicar que més endavant és farà un estudi detallat de l’impacte econòmic, però que segons un estudi previ que ja han realitzat “es pot concloure en una primera aproximació un impacte de 60 milions d’euros.”