Ciclisme

Cullell, un peu i mig al podi

Ciclisme. El corredor del Megamo és tercer a la copa del món d’XCO de Lenzerheide i, quan queda una cursa, té coll avall l’objectiu de la temporada

“L’objectiu és acabar al podi de la general, ser regular en les proves que falten”, va dir Jofre Cullell (Megamo) després de ser tercer en la copa del món de Val di Sole, el cap de setmana passat. Dit i fet: el corredor de Santa Coloma de Farners va ser tercer ahir a Lenzerheide (Suïssa), en la penúltima cursa del calendari i la darrera que es fa a Europa. És el tercer podi de Cullell el 2019, el seu segon any (de quatre) sub-23 i el quart comptant el segon lloc en la darrera cursa del 2018. Segon a Vallnord (Andorra), el d’ahir és el tercer en les quatre darreres copes del món d’XCO després que la regularitat, amb dos tercers llocs seguits, el consolidi en aquesta posició a la general. Una altra dada: el suís Filippo Colombo i el romanès establert a La Rioja Vlad Dascalu, primer i segon ahir, són segon i primer a la general i el 2020 ja passaran a la categoria elit.

“Tota la primera volta he estat al grup de davant. Però a la meitat de la segona he tingut una davallada, no tenia gaires forces i he anat perdent llocs fins la novena o la desena posició. I quan al cap d’una volta m’he tornat a trobar bé he agafat el meu ritme i he pogut anar tirant endavant fins que al començament de la última he pogut atrapar en Filippo i en Vlad”, explica Cullell, content amb les sensacions i per poder haver recuperat el cap de cursa, amb qui va cedir mig minut a l’arribada després d’acusar l’esforç de la remuntada.

“Està força bé per ser tercer a la general però continuarem per preparar el mundial al Canadà”, hi afegeix el de Megamo, que es queda a Itàlia a preparar el mundial de Mont Sainte Anne, el circuit on Josep Antoni Hermida va ser campió del món absolut el 2010, l’últim cap de setmana d’aquest mes.

LA DADA

4
podis
de Jofre Cullell en la copa del món, els dos últims seguits, en el segon dels quatre anys sub-23.

Van der Poel, a la carretera fins al mundial

Mathieu van der Poel va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada d’XCO, que tancava a casa del gran dominador de l’especialitat la darrera dècada, Nino Schurter; segon ahir. L’holandès del Corendon-Circus, que a 24 anys va guanyar l’Amstel Gold Race, té com a gran objectiu l’or en els Jocs de Tòquio en BTT –ja va guanyar l’europeu–, però, ara, deixa la bici tot terreny per centrar-se a preparar el mundial de carretera, el mes que ve a Yorkshire (dia 29). Aquesta setmana corre l’Artic Race i, després, el Tour de Bretanya del 7 al 14 de setembre. La prova de test per a Tòquio, el 6 d’octubre, serà la darrera prova de l’any per a un dels corredors de referència en les tres disciplines del ciclisme, inclòs també el ciclocròs. La sueca Jenny Rissveds, or a Río, va guanyar la cursa femenina després de dos anys sense córrer.