Hoquei sobre herba

Espanya es classifica per a les semifinals de l’europeu

Hoquei sobre herba. El combinat de Fred Soyez, amb onze catalans, empata amb Anglaterra (2-2) i dijous buscarà un lloc per a la final contra Holanda

La selecció espanyola, amb onze catalans a les seves files, ha empatat a 2 contra Anglaterra i s’ha guanyat la plaça per a les semifinals de l’europeu d’Anvers, en què dijous s’enfrontarà a Holanda, la vencedora de les dues últimes edicions. El combinat de Fred Soyez ha sabut respondre a les diferents alternatives d’un partit en què a Anglaterra només li servia la victòria.

Precisament, Anglaterra ha pres la iniciativa (21’) després que Ward aprofités un mal rebuig de la defensa espanyola. Soyez tenia les consignes clares al descans: consistència defensiva i generar més oportunitats de gol. Els jugadors han sabut traslladar les instruccions al terreny de joc i han capgirat el resultat en un tercer quart gairebé perfecte. Als 2 minuts, Pau Quemada ha rubricat una excel·lent jugada col·lectiva en què la bola ha circulat d’una banda a l’altra de l’atac espanyol abans d’entrar en la porteria defensada per Gibson. En el tram final del tercer quart, Espanya ha aprofitat l’exclusió momentània de Ward per capgirar el resultat després d’una altra triangulació entre Xavi Lleonart, Joan Tarrés i la rematada final de Diego Arana. L’equip espanyol hi podia haver posat gairebé la sentència, però Lleonart ha enviat al travesser un penal amb què havia estat castigat el conjunt anglès.

En l’últim quart d’hora, Anglaterra s’ha jugat les seves últimes cartes i ha posat setge a la porteria de Quico Cortés. Miki Delàs, que des del segon quart ha hagut de jugar amb una ferida a la cella dreta, ha resultat providencial en desviar el primer penal córner executat durant el partit. A la segona, tot seguit, Jackson no ha perdonat i ha enviat la bola a l’escaire per restablir l’equilibri. L’empat no li servia i Anglaterra ha jugat els últims 8 minuts sense porter, però l’equip espanyol ha sabut resistir les últimes escomeses del rival per tornar a accedir a una semifinal europea.