Atletisme

Beatriz Pascual anuncia la retirada

Atletisme. La marxadora de Viladecans, triple finalista olímpica, ha publicat una carta de comiat a través de les xarxes socials

La marxadora catalana Beatriz Pascual (Viladecans, 1982), triple finalista olímpica en els 20 km dels Jocs de Pequín 2008 (6a), Londres 2012 (7a) i Rio 2016 (8a), ha anunciat la seva retirada de la pràctica activa a través d’una carta de comiat a Facebook. Pascual va ser mare a l’agost de 2017, però deu mesos després ja tornava a entrenar-se cridada pel cuquet de la competició. La temporada 2017-18 va competir en el campionat de Catalunya absolut i en una jornada de la lliga estatal. Aquest curs, però, es va trencar el menisc intern esquerre en plena pretemporada i va haver de passar per la sala d’operacions. La recuperació no va anar tal com s’esperava i per aquest motiu s’ha hagut de retirar a través d’una carta i no en una competició, tal i com li hauria agradat.

A través de la missiva, Pascual més que un comiat vol agrair a totes les persones i entitats que li han fet costat durant més de tres dècades de vinculació a l’atletisme. Amb la retirada de la marxadora de Viladecans, de 37 anys, plega una de les atletes més fiables de l’atletisme català durant dues dècades. A més de les tres participacions olímpiques, també va competir en quatre mundials i quatre europeus, i en quatre ocasions va ser escollida com a millor atleta per la Federació Catalana d’Atletisme (2012, 2013, 2014 i 2016). Pascual, llicenciada en Farmàcia i doctorada en Bioquímica, és també tot un exemple de com compaginar la carrera esportiva i l’acadèmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)