Rugbi

Gal·les remunta contra França i jugarà la semifinal

Rugbi. Els gal·lesos guanyen per la mínima (20-19). Sud-àfrica talla el somni del Japó (3-26) i serà el seu rival per classificar-se per a final del mundial

Gal·les i Sud-àfrica disputaran la segona semifinal del mundial després de les seves victòries en els quarts. Els gal·lesos van remuntar contra França, es van posar per davant a cinc minuts del final i van guanyar per la mínima 20-19. Els sud-africans van tallar el somni del Japó, amfitriona, de superar els quarts de final i van guanyar més clarament per 3-26.

El conjunt francès va començar els partit de quarts anotant dos assajos i aconseguit un 0-12 en el minut 8. Els gal·lesos van reaccionar (10-12), però van perdre per uns minuts un jugador per targeta groga i França va arribar al descans amb avantatge (10-19). Els primers minuts del segon temps, França va perdre per la resta del partit Vahaamahina, que va ser expulsat amb targeta vermella (49’). Gal·les ho va aprofitar molt bé per apropar-se en el resultat i, a cinc minuts del final, va posar-se per davant per primera vegada (20-19) i es va classificar per a la semifinal.

El rivals dels gal·lesos en la lluita per accedir a la final del mundial seran els sud-africans, que van eliminar el Japó. Davant el seu públic, els japonesos van fer una bona primera meitat i van dominar el joc, però no van poder igualar l’assaig inicial de Sud-àfrica i es va arribar al descans amb el curt 3-5 en el marcador. Els sud-africans van estar més encertats en els cops de càstig en l’inici de la segona meitat i, quan els japonesos van començar a notar el desgast físic, van fer un parell d’assajos i van sentenciar el partit i la classificació per a la semifinal.

TARGETA VERMELLA

Amb un 10-19 per França, un jugador francès va ser expulsat (49’) definitivament