Esports de muntanya

El salt de qualitat de Sheila

Curses de muntanya. La corredora de Santa Margarida de Montbui culmina una temporada rodona amb el títol de la copa del món i la tercera posició en el mundial de ‘trail’ de la IAAF

Sheila Avilés (Santa Margarida de Montbui, 1993) va rubricar dissabte en la Limone Extrem una temporada rodona. Amb el segon lloc al Trentino italià es va assegurar el títol de la copa del món de curses de muntanya, que, afegit a la medalla de bronze en el mundial de trail de la IAAF, culmina totes les seves aspiracions. “La temporada ha estat impressionant. He fet un salt de qualitat molt bo, molt millor que els dos anys anteriors. M’adono que el meu cos s’està adaptant cada cop més a la muntanya i que puc entrenar-me més. L’any ha estat rodó perquè gairebé totes les curses que tenia com a objectius principals han sortit com esperava. Amb la copa del món i el podi en el mundial, estic més que contenta”, ressalta la corredora d’Adidas Terrex Internacional.

Tot i que arribava a l’última prova puntuable com a líder, Sheila era conscient que un mal dia en la selectiva Limone Extrem podia costar-li el títol perquè hi havia molts punts en joc. “Vaig recórrer una mica a l’estratègia perquè sabia que si quedava davant de Ragna Debats i la Elisa Desco ja en feia prou. Vaig sortir forta i em vaig enganxar a la romanesa Denisa Dragomir. De seguida ens vam escapar de la resta del grup. A mitja cursa, quan vaig veure que ens havíem distanciat em vaig relaxar una mica perquè no tenia ganes de patir més. Vaig disfrutar de la prova, però tampoc em podia adormir perquè si no em podien avançar. Va anar tot molt bé”, explica la campiona. En la classificació definitiva, Avilés va sumar 780 punts, seguida per Debats (655) i Desco (600).

Un campionat extra

En condicions normals, la corredora de Santa Margarida de Montbui ja donaria la temporada per acabada, però aquest curs encara hi ha en joc el mundial de curses de muntanya (16 de novembre a Villa La Angostura) i no vol desaprofitar l’experiència de poder competir a la Patagònia argentina. L’objectiu prioritari era el mundial de trail, que es va disputar el 8 de juny a Miranda do Corvo (Portugal), però la Federació Espanyola d’Atletisme també ha apostat per fer una selecció per aquest altre campionat. “No sé ben bé quines diferències hi ha, però IAAF ja ha deixat clar que a partir de l’any vinent s’unificarà tot en un únic mundial”, sentencia.

Sheila Avilés encara no té planificada la temporada vinent, però en principi vol fer alguns canvis: “La idea és no seguir un circuit. Segurament apostaré per curses soltes que em vinguin de gust per conèixer llocs diferents i que tinguin una repercussió mediàtica important.” En tot cas, segur que continuarà competint en els mundials de la IAAF. “Provinc de l’atletisme [té la llicència pel CA Igualada] i ja m’agraden aquests tipus de competicions tancades, amb les millors de cada país. La IAAF és una federació seriosa amb molta experiència i aquests campionats tampoc m’exigeixen haver de seguir cap circuit.” Pel que fa a la preparació, seguirà en la mateixa línia: “L’experiència és un grau; cada cop em sento millor i assimilo millor les càrregues. Si el cos m’ho permet, incorporaré més hores d’entrenament i treballaré més la base de força. Haurem de fer una bona programació per arribar a les competicions en un punt òptim.”

Amb el suport d’Adidas Terrex Internacional, Sheila s’ha pogut centrar professionalment aquest any en les curses de muntanya, tot i que ho compaginarà amb un master en línia d’alt rendiment esportiu.

PROTAGONISTA

La temporada ha estat impressionant. He fet un salt de qualitat molt bo, m’ha anat molt millor que els dos anys anteriors

L’ÚLTIM REPTE

El 16 de novembre competirà en el mundial de curses de muntanya a la Patagònia
A la Limone Extrem vaig recórrer una mica a l’estratègia perquè sabia que si quedava davant de Debats i Desco ja en feia prou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)