Més esport

La Guàrdia Civil deté el secretari general de l’esport, Gerard Figueras i l’exregidora de Barcelona Maite Fandos

Investigació. Rastregen subvencions concedides a la UFEC, la Plataforma Pro Seleccions, la federació catalana de gimnàstica i connexions amb el Canal Olímpic

El Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha estat detingut aquest matí per la Guàrdia Civil en el marc d’una investigació per malversació, prevaricació i tràfic d’influències, que té com a objectiu una sèrie de subvencions concedides a la UFEC, la Plataforma Pro Seleccions i la Federació Catalana de Gimnàstica i també algunes derivacions amb el Canal Olímpic, segons ha explicat a L’Esportiu l’advocat de Gerard Figueras, Francesc Sánchez. Les diligències provenen del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, al càrrec del qual hi ha el jutge Joaquín Aguirre.

Figueras ha estat detingut a casa seva a primera hora del matí i l’han traslladat a la secretaria. També han estat detinguts Lluís Pallisera, subdirector general de gestió i recursos humans, i Maite Fandos, exregidora de l’ajuntament de Barcelona i exdiputada d’esports. Alguns fonts apunten a un quart detingut, que podria ser un apoderat del Canal Olímpic

Altres fonts connecten el cas amb una investigació de fiscalia a partir d’un acomiadament fet temps enrere al Canal Olímpic. L’afectat hauria presentat denúncia a fiscalia. Diversos mitjans, entre els quals El Periódico, es van fer ressò d’aquest tema la passada primavera. Aquest mateix mitjà connecta el cas amb un presumpte finançament irregular del PdeCAT, en identificar com a beneficiàries dels presumptes diners desviats les fundacions Catmon i Igman, que situa en l’òrbita de CDC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)