Tennis

Capacitat d’intimidació

Tennis. Nadal aixeca un 1-5 en el tercer set contra Medvedev i es jugarà demà contra el ja classificat Tsitsipas l’accés a les semifinals del Masters

El caràcter guanyador que sempre ha catapultat Rafa Nadal en la seva trajectòria es va fer ahir més que evident amb una remuntada històrica quan perdia per 1-5 en el tercer set davant del rus Daniil Medvedev. El vertigen va anul·lar el rus i el balear li va saltar la jugular segellant un triomf impossible per 6-7 (3), 6-3 i 7-6 (4) consumat en dues hores i 46 minuts. L’enfrontament va ser la repetició de la final de l’obert dels EUA que també es va endur amb penes i treballs Nadal, que eleva fins al 3-0 el cara a cara entre tots dos. El triomf va representar la supervivència provisional del manacorí en la copa Masters després d’haver perdut clarament contra l’alemany Alexander Zverev. En un torneig que sempre li ha estat esquerp, haurà de vèncer demà el grec Stefanos Tsitsipas, que ja ho té tot fet, per passar a semifinals.

Amb 1-5 en contra i servei, Nadal va salvar una pilota de partit que el va revitalitzar i va començar a intimidar el seu oponent. El balear va recuperar els dos breaks a mesura que Medvedev, que en el primer partit va caure per 2-0 contra Tsitsipas, s’anava empetitint. Nadal va signar cinc jocs consecutius (6-5), però el moribund rus va guanyar per fi el seu servei i va forçar el tie-break,. En plena acceleració, el manacorí va apel·lar a l’experiència i va abatre un rival espantat.

En el segon duel, Tsitsipas va jugar com els àngels i va segellar l’accés a les semifinals en el seu debut gràcies a una exhibició de quirats contra l’alemany Alexander Zverev: 6-3 i 6-2 en una hora i 13 minuts. Amb un joc estructurat tàcticament, el grec va colpejar amb violència i precisió la bola tant amb la dreta com amb el revés i va destarotar el seu rival pujant a la xarxa. Un trencament en el vuitè joc i dos més en el primer i el cinquè jocs del segon van ser definitius.

GRUP LLEYTON HEWITT
(6) Federer - (8) Berrettini
15 h
(2) Djokovic - (3) Federer, 21 h
Jugador vict.-der.
Thiem 2-0 (4-1)
Djokovic 1-1 (3-2)
Federer 1-1 (2-2)
Berrettini 0-2 (0-4)
GRUP GUGA KUERTEN.
(1) Nadal - (4) Medvedev 6-7 (3), 6-3, 7-6 (4)
(6) Tsitsipas - (7) Zverev 6-3, 6-2
Jugador vict.-der.
Tsitsipas 2-0 (4-0)
Zverev 1-1 (2-2)
Nadal 1-1 (2-3)
Medvedev 0-2 (1-4)

Djokovic-Federer: supervivència

Amb l’austríac Dominic Thiem ja classificat després de vèncer dimarts a la nit el serbi Novak Djokovic amb 50 cops guanyadors en un partit maratonià de dues hores i 47 minuts –6-7 (5), 6-3 i 7-5–, el duel d’avui entre el balcànic el suís Roger Federer és una final i el perdedor quedarà eliminat. Federer va perdre el primer partit també davant del de Viena i va millorar en el segon contra el debutant italià Matteo Berrettini, al qual va superar en dos sets. El Djokovic-Federer escenifica el partit entre els dos jugadors que han guanyat més vegades la competició. El de Basilea ha alçat la copa de mestre sis vegades i el de Belgrad ha obtingut cinc corones. Tots dos s’han enfrontat fins ara 48 vegades amb un balanç favorable a Djokovic per 26-22. El partit, per tant, és un veritable clàssic del tennis contemporani amb una probable data de caducitat no massa llunyana perquè Federer ja té 38 anys. El seu rival en va fer 32 el maig passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)