Tennis

El número u, cap a casa

Tennis. Rafa Nadal fa la feina amb una remuntada contra Stefanos Tsitsipas, però el triomf d’Alexander Zverev contra Daniil Medvedev el deixa fora de les semifinals de la copa Masters

Rafa Nadal va rebre ahir el trofeu que l’acredita com a número u de l’any. Serà la cinquena vegada que acaba el curs al capdavant del rànquing (2008, 2010, 2013, 2017 i 2019), però el manacorí continuarà sense poder triomfar en la copa Masters, una de les espines clavades de la seva reeixida carrera. Ahir va fer la seva part de la feina amb una victòria treballada contra el grec Stefanos Tsitsipas (6-7 [4], 6-4 i 7-5), però en l’últim partit de la jornada l’alemany Alexander Zverev no va fallar contra el rus Daniil Medvedev (6-4 i 7-6 [4]) i va segellar l’accés a les semifinals a l’O2 Arena de Londres com a segon de grup. El manacorí necessitava un triomf de Medvedev per continuar viu en el torneig. Les semifinals, per tant, les jugaran avui Tsitstipas contra Roger Federer (15 h), i Dominic Thiem contra Zverev (21 h).

Tot i que ja tenia el bitllet per a semifinals segellat, Tsitsipas va vendre molt cara la seva derrota contra Nadal. De fet, es va imposar en el primer parcial al desempat i el manacorí va haver d’oferir la seva millor versió a Londres per capgirar el resultat. El duel va anar de menys a més. Va començar fred, amb intercanvis curts i sense gaires alegries en el joc. I va acabar a moltes revolucions, amb punts més disputats i els dos jugadors exhibint tot el seu ampli catàleg de cops. En el primer set, Nadal va pagar les seves errades a l’hora de restar, no va ser capaç d’aprofitar els segons serveis del seu rival i va acabar claudicant davant l’encert de l’hel·lè en el desempat. En el segon set el número u va fer un pas endavant. Es va mostrar més agressiu i confiat en la restada i va disposar de les primeres pilotes de trencament. La precipitació de l’illenc i els cops guanyadors de Tsitsipas en els moments més complicats van provocar que no pogués aprofitar dues pilotes de trencament en el quart joc, i una més en el sisè. La quarta, en el novè joc, va ser la bona i Nadal va poder assolir el seu objectiu per rematar el set en el joc següent.

La remuntada

La tercera mànega va ser espectacular. Enfortit, Rafa Nadal tenia cada cop millors sensacions amb la bola, les idees més clares i se’l veia gaudir sobre la pista de l’O2 Arena. Tsitsipas, però, es defensava amb tranquil·litat, amb cops de molta classe i exhibint una maduresa impròpia per a un jove de 21 anys. Els dos jugadors conservaven el seu servei, però en l’onzè joc el manacorí va disposar de dues pilotes més de trencament, i a la segona no va perdonar. El número u mundial rematava la feina amb el servei i quedava en mans de Medvedev per saber si accedia a semifinals. Però el rus, sense cap possibilitat de continuar endavant, no va poder fer res contra un Zverev molt més motivat. Va cedir el servei en el primer joc i després va ser incapaç de recuperar-lo (6-4). Els dos tennistes es van mostrar molt consistents a l’hora de servir i el segon parcial es va haver de resoldre en el desempat, on l’alemany novament es va mostrar amb més decisió i predisposició.

GRUP LLEYTON HEWITT
Jugador vict.-der.
Thiem 2-1 (4-3)
Federer 2-1 (4-2)
Djokovic 1-2 (3-4)
Berrettini 1-2 (2-4)
GRUP GUGA KUERTEN
(1) Nadal - (6) Tsitsipas 6-7(4), 6-4, 7-5
(4) Medvedev - (7) Zverev 4-6, 6-7(4)
Jugador vict.-der.
Tsitsipas 2-1 (5-2)
Zverev 2-1 (4-2)
Nadal 2-1 (4-4)
Medvedev 0-3 (1-6)
Ordre de joc (semifinals)
(6) Tsitsipas - (3) Federer 15 h
(5) Thiem - (7) Zverev 21 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)