Ciclisme

La Pobla de Segur serà l’escenari d’una sortida de l’edició 100 de la Volta

Ciclisme.

La Pobla de Segur rebrà la Volta a Catalunya després que l’Ajuntament del municipi del Pallars Jussà i l’organització hagin arribat a un acord per fer una sortida d’etapa coincidint amb l’edició número 100 de la cursa, que es celebrarà entre el 23 i el 29 de març de 2020.

Aquesta serà la tercera vegada que la Pobla de Segur sigui punt de sortida de la Volta. L’última ocasió en què hi va fer aturada va ser el 2018, llavors, però, de manera imprevista. I és que, coincidint amb la sisena etapa d’aquella 98a edició, les inclemències meteorològiques van provocar que l’organització hagués de modificar el recorregut, traslladant el punt de sortida previst de Vielha a la Pobla de Segur. Aquella etapa es va resoldre a favor de alemany Maximilian Schachmann, que es va imposar a la línia d’arribada situada a Torrefarrera després de culminar amb èxit una escapada de 100 km.

La primera vegada que la Pobla de Segur va acollir una sortida d’etapa de la Volta va ser l’any 1979, coincidint amb la 59a edició. El 10 de setembre d’aquell any la cinquena etapa va iniciar-se des d’aquest municipi del Pallars Jussà per tal d’afrontar un dur recorregut de 206 km que culminava al Coll de Pal (Bagà). Ricardo Zúñiga va ser el vencedor d’etapa, mentre que Vicente Belda va fer-se amb el lideratge de la general, que ja no deixaria escapar fins al final.

“Per la Pobla és tot un honor poder acollir, un cop més, la Volta a Catalunya i més en aquest any que la cursa celebra el centenari. Per a nosaltres és una bona oportunitat per visibilitzar el nostre territori així com per portar corredors de primer nivell en un poble en què el ciclisme compta amb un gran nombre d’afeccionats”, ha remarcat Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur.

“La Volta és una cursa centenària que vol arribar a tot el territori, i és un orgull que en la seva 100a edició pugui sortir, per tercer cop a la història, de la Pobla de Segur, on podrem veure i gaudir dels millors ciclistes del món”, ha comentat Rubèn Peris, president de la Volta a Catalunya Associació Esportiva.

La Volta, prova inclosa dins del calendari de l’UCI World Tour, reuneix els millors ciclistes del món per les carreteres catalanes durant la darrera setmana de març. L’edició del 2019 va tornar a comptar amb una participació de luxe, amb noms tan reconeguts per als aficionats com els d’Egan Bernal, triomfador de l’última edició del Tour; Richard Carapaz; guanyador del passat Giro; l’excampió del món Alejandro Valverde; Chris Froome, quatre cops vencedor del Tour o el colombià Miguel Ángel López, que va erigir-se en el vencedor d’aquesta 99a edició.

La cursa també va obtenir uns magnífics resultats pel que fa a difusió, arribant a una presència mediàtica televisiva de 190 països.