Handbol

MARC PRAT

CAPITÀ HANDBOL BORDILS

“Ens hi juguem més que punts”

“Sabem qui és com a club i com a equip: sempre ha competit molt i ha començat molt fort i està molt bé”

La gestió de les emocions és molt important: estar concentrats al màxim i més pendents de què hem de fer dins la pista. Tenim molta experiència

Marc Prat (Bordils, 1989) és el capità del Bordils, autor de cinc gols en el 28-27, l’últim Sarrià-Bordils fins al de dissabte, aquest cop a plata en lloc de la primera estatal. L’equip bordilenc, en el seu setè curs en la categoria, n’ha vist de tots colors i, després d’un inici irregular amb una victòria en vuit jornades, dijous va trencar la mala ratxa superant per 33-24 el Teucro en una de les imprescindibles gestes amb què l’equip s’ha salvat sis anys seguits.

És molt diferent, aquesta setmana?
Tot just hi comencem a pensar, ara. Sí que és el partit que tothom qui segueix l’handbol gironí i català, tan bon punt va sortir el calendari a l’estiu, es va marcar de color vermell al calendari.
Hi arriben reforçats amb la victòria contra un equip que baixa d’Asobal.
Sí, l’equip arriba bé perquè fa diverses setmanes que tenim molt bones sensacions, jugant bé: defensant i amb molt ritme en atac. Però els resultats no acaben d’arribar i és el que ens està afectant en la classificació; no estem molt ben situats encara però l’equip té confiança.
Com el veuen, el Sarrià?
Sabem qui és com a club i com a equip: sempre ha competit molt i, sumat a les ganes de jugadors, equip, junta i tot el poble junt, fa que les coses surtin i fins ara ha començat molt fort, ha fet una primera part de la lliga molt bona i per això està ben situat a la taula i té un equip molt complet que competeix tots els partits.
Com el recorda, l’últim? El van perdre quan ja preparaven la fase d’ascens.
Sí, el perdem d’un i és això: molt proper a la fase d’ascens. Tot i que són dos punts com el cap de setmana passat o el següent partit, és el que dèiem: tothom el té marcat, és especial, un derbi, i el que estem esperant des de principi de temporada, i ens hi juguem més que dos punts.
En aquests partits, tanta motivació i tanta expectació els dies previs i a la grada mateix se’ls pot girar en contra?
La gestió de les emocions en aquests partits és molt important: estar concentrats al màxim i més pendents de què has de fer dins la pista que no pas a fora. Els jugadors tenim molta experiència i sabem què és jugar a Sarrià, a Bordils amb el Blanc i Verd ple i en altres pavellons de fora, plens i amb pressió. Es tracta de gestionar aquestes emocions i estar concentrats en què has de fer i en allò que has treballat durant la setmana.
Vostès tenen l’experiència de sis anys. Pot influir molt, des del punt de vista emocional, un resultat amb quatre setmanes d’aturada?
L’últim partit de l’any sempre l’afrontes amb aquesta embranzida. Sí que no és ni de bon tros definitiu, però la injecció que et pot donar la victòria, i sumant-hi que és el derbi, pot ajudar que les setmanes següents per preparar el 2020 siguin amb l’equip més motivat. Però sabem que la lliga és llarga i el que importa no és ara sinó el final. Ara són les sensacions el que compta, que l’equip jugui bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)