Esport i política

Putin anuncia que Rússia recorrerà la sanció

Dopatge.

El president rus, Vladímir Putin, ha assegurat que Rússia recorrerà la decisió de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), que ha condemnat a l’esport d’aquest país a quatre anys d’aïllament internacional. “Tot càstig ha de ser individual. No pot ser col·lectiu i afectar als que no tenen res a veure amb les infraccions”, va destacar a París, on va participar en una cimera sobre la resolució del conflicte a l’est ucraïnès.

Putin va dir que està convençut que l’AMA “entén” aquest raonament, i encara que va deixar clar que especialistes russos han d’avaluar amb detall aquesta condemna ha considerat que “hi ha raons” per recórrer-la. Rússia va ser acusada de conspirar per obstruir la investigació de nous casos de dopatge –almenys 145– a través de l’alteració o eliminació de les dades de laboratori, uns canvis que van tenir lloc fins al gener passat.

Per això, no només no podrà participar en Jocs i Mundials sota la seva bandera, sinó que tampoc podrà organitzar esdeveniments internacionals ni postular-se a fer-ho; i els seus funcionaris i representants no podran formar part de comitès i federacions, ni assistir a aquests esdeveniments esportius. El termini establert deixa a país fora dels Jocs d’estiu de Tòquio (2020) i d’hivern de Pequín (2022), i l’exclou també d’aspirar a organitzar els Jocs Olímpics de 2032.

Amb tot, la sanció és parcial, ja que l’AMA va optar per ser “dura” només amb les autoritats russes, però “defensar” els drets d’aquells esportistes russos “nets” que, segons l’organisme, puguin “provar la seva innocència” i no estiguin implicats en “actes fraudulents”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)