Més esport

La Christmas Race es posa en marxa amb 300 embarcacions de 27 països

Vela. Aquesta 44a edició té un record especial pel primer president del CV Palamós, Guido Depoorter, que va morir en el mes de setembre als 94 anys

La 44ª edició de la regata internacional Christmas Race s’ha presentat avui a l’Espai del Peix de Palamós. La competició es disputarà de dijous a diumenge en les aigües de la bahia de Palamós i reunirà unes 300 embarcacions de 27 països. Aquesta edició tindrà un component especial, ja que el Club Nàutic Costa Brava / Vela Palamós vol tenir un record i fer un homenatge al primer president del Club Vela Palamós, Guido Depoorter, que va morir el passat mes de setembre als 94 anys. En la presentació hi va ser presents la seva vídua i varis dels sues fills. En el seu honor hi haurà un trofeu especial pel regatista, que competeixi en aquesta edició i que hagi participat en més edicions de la Christmas Race.

El president de la comissió esportiva del club, Miquel Aviñó, va fer un repàs a la llista de participants, en que hi ha presencia de l’equip pre-olímpic espanyol de Laser Radial, i va destacar: “El nou format de la classe 470 mixta amb les mires posades als Jocs Olímpics de París”. El delegat d’esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, va dir que de la prova: “projecta la imatge de Palamós, Girona i Catalunya a la resta de l’estat i a arreu del món”.

El vice-president de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern, va indicar l’importància, la dificultat i la feina que porta arribar a les 44 edicions, i va manifestar “És una regata molt atractiva i un referent de la vela internacional”. Va tancar l’acte l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que compleix anys alhora que la regata: “Tinc 44 anys i tota la gent de la meva generació i posteriors que som de Palamós, no som capaços de concebre Palamós en aquestes dates sense la Christmas”. També van assistir a l’acte el president del CNCB, Eduard Sallés i l’ex president del CVP, Xavier Ribera, que va ser qui va ser el successor de Guido Depoorter al capdavant del club.

Demà serà la jornada d’inscripcions i a partir de dijous i fins diumenge es disputarà la competició. Les classes d’aquesta edició seran: Laser Radial masculí i femení, Laser Standard, 470 i 420 masculí i femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)