Més esport

World Padel Tour

El geni va enamorar Bela

En només dos anys al circuit, l’argentí Agus Tapia s’ha guanyat l’admiració de tothom i també la trucada del millor jugador de la història per formar un binomi que avui debuta en el Master

Quan Fernando Belasteguín, número 1 del pàdel mundial durant 16 anys, va trucar a Agustín Tàpia (24 de juliol del 1999) no va trobar resposta. Va insistir un parell de vegades més i en una nova temptativa va sentir la veu pausada i suau del jove talent de Catamarca, al nord de l’Argentina. “Vull començar un nou projecte amb tu. Prepara’t però no diguis res a ningú.” I això va fer. A ningú. “Tinc una trucada del Bela, Agus. En saps alguna cosa?”, va preguntar hores més tard Pablo Crosetti, al seu entrenador, pare esportiu, amb qui viu, i la persona que va proposar-li de fer el salt final al professionalisme des de l’acadèmia de Rosario on Tapia havia jugat els últims dos anys abans de fer el salt al circuit World Padel Tour. “Ni idea”, va mentir Tàpia. “Si el número 1 de tots els temps, el millor de la història i el teu únic ídol de sempre, et diu que callis, tu calles”, recorden ara somrient.

Amb només 18 anys i una temporada al circuit, Tàpia havia enamorat tothom. Fins i tot, el rei. L’home qui tothom admira. Qui ha fet créixer l’esport de la “paleta”, com diuen els argentins. I això que el jove diamant va estar lesionat una bona part del 2018. Però la seva carta de presentació, juntament amb el brasiler Jardim, va ser descomunal en un primer torneig disputat a Badalona. Més tard va arribar el primer gran contratemps, però, tot i estar de baixa per la fissura del cinquè metatarsià, Juan Martín Díaz, l’home amb qui Bela havia fet parella durant tants anys i amb qui va compartir número 1, li va dir de jugar junts durant l’any 2019. Tapia va accedir, però una inoportuna lesió de Juan Martín en el tercer torneig del curs el va deixar fora de joc. Ningú sabia amb qui podia formar un binomi sòlid Tapia fins que va arribar la trucada. Fernando Belasteguín va decidir formar parella amb un jove talent i, de manera inèdita en tota la seva trajectòria, passar a jugar al drive. “És un canvi que es veu poc, però que si tens ganes i il·lusió pots fer sense problemes. I encara més si ets Bela, que, a més, amb 40 anys, ha trobat una nova motivació”, explica Crosetti. “És un malalt de pàdel. Ha mirat infinitat de vídeos per aprendre a jugar a la dreta”, comenta Tapia. “Se’n va a dormir visualitzant partits contra els rivals al seu cap i, quan els guanya, s’imagina què faria jugant contra ell mateix”, hi afegeix l’entrenador de Tapia, que ha deixat el paper protagonista de la direcció de la parella a Miguel Sciorilli, home de confiança de Bela. “Era de lògica”, assumeix Crosetti, que considera que Tapia ha entès la importància de la professionalitat amb el seu nou company de fatigues. “Amb Jardim vaig perdre la por del circuit i dels rivals, amb Bela he après que els partits en què no estàs inspirat també s’han de guanyar sense floritures. I que és tan important el que fas fora de la pista com el que fas a dins”, explica Tàpia. “Crec que encara té moltes coses a millorar, però no centrant-se en el que fan alguns jugadors que han fet parella amb ell. L’Agus és un geni, té un talent innat. Que continuï explotant i fent-se a la seva mesura. Ni ens centrem a fer-lo millor defensor ni millor atacant. Ha de ser ell”, sentencia Crosetti, el seu entrenador. I així ha de seguir sent el geni que un dia va enamorar el millor de tots els temps.

10è
rànquing.
És la posició que ocupa Tapia en el circuit mundial. Belasteguin és el setè després de molts anys al capdavant, Estan en fase d’acoblament, però poden batre qualsevol parella i ja van guanyar l’Estrella Damm Madrid el setembre passat. Els números 1 són els andalusos Paquito Navarro i Juan Lebrón, seguits dels argentins Sanyo Gutiérrez i Maxi Sánchez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)