Tennis

Badosa guanya el primer partit d’un Grand Slam

Tennis. La gironina venç Larsson (6-1 i 6-0) en el quadre gran de l’obert d’Austràlia. La pròxima rival serà Kvitova, finalista l’any passat

La gironina Paula Badosa va tenir una gran estrena en l’obert d’Austràlia i per primera vegada en la seva carrera va guanyar el primer partit del quadre gran d’un Grand Slam. Paula Badosa va derrotar per 6-1 i 6-0 en menys d’una hora l’experimentada sueca Johanna Larsson, de 31 anys, que havia superat la fase prèvia. La pròxima rival de l’empordanesa serà la txeca Petra Kvitova, la setena cap de sèrie, que va ser finalista de l’edició de l’any passat. La txeca va guanyar la seva compatriota Katerina Siniakova per 6-1 i 6-0.

La jugadora de Begur, de 22 anys, ja va disputar l’any passat les primeres eliminatòries dels quadres grans de tres Grand Slams, el mateix obert d’Austràlia, Wimbledon i l’obert dels Estats Units. En cap, però, no va poder classificar-se per a la segona eliminatòria ja que va perdre el primer partit. Paula Badosa ho recorda molt bé i va explicar després de la victòria que s’havia mentalitzat molt bé i va poder superar aquesta barrera. L’empordanesa va dir que no està al cent per cent perquè va tenir febre fa uns dies, però que té moltes ganes d’enfrontar-se a Kvitova: “És una màxima favorita a guanyar qualsevol Grand Slam. Intentaré fer el meu joc i gaudir al màxim.”

LA PROTAGONISTA

M’he mentalitzat molt bé, m’ha sortit un partit molt bo. L’any passat va ser una barrera que no vaig poder superar
Paula Badosa

El campió debuta amb victòria

El campió masculí, Novak Djokovic, va començar a defensar el títol amb una treballada victòria contra l’alemany Jan-Lennard Struff. El segon favorit va guanyar per 7-6 (5), 6-2, 2-6 i 6-2 en dues hores i setze minuts. El tercer cap de sèrie, el suís Roger Federer, també va començar guanyant per 6-3, 6-2 i 6-2 contra el nord-americà Steve Johnson. Stefanos Tsitsipas, el sisè favorit, va guanyar per 6-0, 6-2 i 6-3 l’italià Salvatore Caruso. L’aparició de la pluja va afectar aquesta primera jornada del primer Grand Slam de la temporada i els partits que s’estaven disputant a les pistes exteriors es van ajornar fins avui. En el quadre femení la primera favorita i número u mundial, l’australiana Ashleigh Barty, va cedir un set en el seu debut, però va ser superior a la ucraïnesa Leisa Tsurenko i la va guanyar per 5-7, 6-1 i 6-1. També va entrar en acció la campiona, la japonesa Naomi Osaka, que és la tercera favorita i que va derrotar la txeca Marie Bouzkova per 6-2 i 6-4. La nord-americana Serena Williams (8), que sempre és una de les favorites a guanyar els Grand Slams, va iniciar la competició derrotant per 6-0 i 6-3 la russa Anastasia Potapova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)