Tennis

Muguruza ressorgeix i apallissa Svitolina a Austràlia

Tennis.

L’exnúmero 1 de la WTA i ara 32a del rànquing Garbiñe Muguruza ha recuperat avui la seva millor versió amb un triomf incontestable contra la ucraïnesa Elina Svitolina (5) per 6-1 i 6-2 en una hora i set minuts i jugarà per cinquena vegada els vuitens de l’obert d’Austràlia. La jugadora del CT Barcino formada en el tennis català ha connectat 31 cops guanyadors i ha abassegat la seva rival, signant tota una exhibició quan fa quatre dies va estar a punt de retirar-se quan perdia per 5-0 en el seu primer partit davant de Shelby Rogers. La campiona de Roland Garros 2016 i de Wimbledon 2017 s’enfrontarà a l’holandesa Kiki Bertens (9). El triomf de la de Caracas confirma la tendència d’inestabilitat en el quadre femení. Una altra víctima il·lustre de la jornada ha estat la txeca Karolina Pliskova (2), que ha sucumbit davant del gran revés a dues mans paral·lel de la russa Anastasia Pavliutxenkova (30) per 7-6 (4) i 7-6 (3). La romanesa Simona Halep (4) n’ha quedat al marge i ha derrotat amb consistència la kazakha Yulia Putintseva per 6-1 i 6-4.

En el quadre masculí, Rafa Nadal (1) ha passat fluix davant de Pablo Carreño per 6-1, 6-2 i 6-4 en només una hora i 38 minuts. Només set errors no forçats en tot el partit i 42 cops guanyadors ho diuen tot. L’asturià no ha tingut ni una sola pilota de trencament en tot el partit. El balear se les haurà amb el l’australià Nick Kyrgios (23), que ha derrotat el rus Karen Khatxanov (16) per 6-2, 7-6 (5), 6-7 (6), 6-7 (7) i 7-6 (8) en un partit maratonià de quatre hores i 26 minuts que ha desfermat passions. L’ídol local ha tingut pilota de partit en el tercer set i també en el quart però ha hagut de tancar el duel en la seva tercera oportunitat ja en el cinquè parcial. També han accedit a vuitens el rus Daniil Medvedev (4), l’austríac Dominic Thiem (5) i l’alemany Alexander Zverev (7)