Més esport

Els Chiefs remunten i s’emporten la Super Bowl contra els 49ers (31-20)

Futbol americà.

Kansas City (Missouri) s’ha despertat com una ciutat orgullosa dels seus herois dels Chiefs, que van aixecar la Super Bowl cinquanta anys després del seu primer i únic títol. Ho van fer a Miami en una remuntada èpica contra els llegendaris 49ers de San Francisco, que van acabar sucumbint 31-20 en la temporada número cent de l’NFL. Patrick Mahomes (24 anys) va reivindicar-se com un dels quarterbacks del moment liderant els seus companys en els moments decisius, sobretot en un passada a Damien Williams a 2:44 del final que va ser gairebé definitiva. El mateix running back va rematar la feina amb una anotació a 1:12 amb un esprint sostingut de 42 iardes mentre els seguidors de l’equip es fregaven els ulls d’emoció.

L’últim triomf dels Chiefs va tenir lloc el 1969 quian van conquerir la Super Bowl en un duel contra els Vikings de Minnesota (23-7). En el Hard Rock Stadium el braç de Mahomes, fill d’un gran jugador de beisbol, va ser més decisiu que les cames de Raheem Mostert, l’home més dominant de la franquícia de San Francisco. En el primer quart Mahomes ja va capgirar un 0-3 inicial amb una bona jugada personal (10-3). En el segon Jimmy Garoppolo, el quarter back dels 49ers, que disputaven la seva setena Super Bowl, va mostrar el seu talent amb una passada de 15 iardes a Kyle Juszcyk (10-10). El domini va passar a ser pels de Califòrnia i Mostert, fent honor a la seva fama, va clavar el 10-20 en el tercer quart.

L’apoteosi

Ja en els minuts finals Mahomes va superar definitivament la pressió i va tornar el seu equip al partit amb una passada a l’ala Travis Kelce, que va tornar l’equip de Kansas al partit (17-20). El quarter back, crescut, va completar la remuntada amb una passada a Damien Williams (24-20), que posteriorment sentenciaria la final.

La bona actuació de Garoppolo (28 anys), que va completar 20 de 31 passades (219 iardes), no va ser suficient per als 49ers. El quarter back, de família italiana com el mític Joe Montana, ha estat clau en la resurrecció de l’equip de San Francisco, que abans del 2020 havia completat temporades molt discretes i s’havia quedat fora del play-off.

Festa “latina” al descans

Miami és la ciutat dels EUA amb més influència de la cultura llatinoamericana. Això ho va aprofitar l’NFL per col·locar en la festa del descans dues de les grans súper estrelles d’aquest mercat –Shakira (Colòmbia) i Jennifer López (Puerto Rico)–per amenitzar la festa. També hi va participar Lady Gaga, que va deixar el públic glaçat cantant en directe només amb un piano. L’himne va anar a càrrec de Demi Lovato.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)