Més esport

Preocupació del màxim responsable dels Jocs Olímpics de Tòquio pel coronavirus

Olimpisme. Toshiro Muto diu que podria aturar l’ambient i l’impuls per l’organització dels jocs, i espera que tot acabi el més aviat possible

El màxim responsable del comitè organitzador del Jocs Olímpics de Tòquio, Toshiro Muto, s’ha mostrat molt preocupat per l’expansió del coronavirus des de la ciutat xinesa de Wuhan i el seu possible impacte en l’esdeveniment esportiu. “Estic molt preocupat per la propagació de la malaltia infecciosa del coronavirus, perquè podria frenar l’ambient i l’impuls per l’organització dels jocs. Espero que això acabi el més aviat possible” ha afirmat abans d’entrar en una reunió a Tòquio amb el Comitè Paralímpic Internacional. El portaveu del comitè paralímpic, Craig Spence, ha expressat la seva total confiança en les autoritat japoneses i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i ha manifestat: “estic segur que prendran totes les mesures necessàries per afrontar la situació”.

Fins el moment els organitzadors de Tòquio 2020 només havien fet declaracions genèriques sobre la situació actual. La governadora de la capital, Yuriko Koike, havia sigut fins ara la més contundent al desmentir la setmana passada els rumors sobre la possibilitat de suspendre els jocs. Responsables del Ministeri de Salut japonès, de l’organització dels Jocs de Tòquio 2020 i altres autoritats tenen previst reunir-se a finals de setmana per analitzar la situació i discutir possibles mesures preventives de cara als jocs. El govern japonès ja ha prohibit l’entrada al país de persones que hagin estat a Wuhan, i un creuer amb 3.700 persones està en quarantena a Yokohama, al sud del país. Fins ara el Japó ha registrat 33 contagis del coronavirus i cap mort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)