Més esport

Fan via cap als Jocs

Jocs Olímpics. Vuit equips de les seleccions espanyoles ja s’han guanyat el bitllet per a Tòquio 2020, l’últim el bàsquet femení, i encara ha de jugar el preolímpic l’handbol femení

Després de la classificació de la selecció espanyola de bàsquet femení per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 aquest cap de setmana en el preolímpic de Belgrad, ja són vuit els combinats estatals dels esports d’equip que tenen bitllet per viatjar al Japó aquest estiu. En el bàsquet, el waterpolo i l’hoquei sobre herba hi aniran els equips masculins i femenins, mentre que en el futbol i l’handbol s’han classificat els conjunts masculins. La selecció espanyola femenina d’handbol podria ampliar el nombre fins a nou ja que del 20 al 22 de març ha de disputar a Llíria (Camp de Túria) el preolímpic contra Suècia, el Senegal i l’Argentina. Espanya, actual subcampiona mundial, haurà de quedar entre els dos primers per ser a Tòquio.

Presència catalana

En totes aquestes seleccions estatals classificades per als Jocs Olímpics de Tòquio hi havia una bona representació catalana en el moment que van aconseguir el bitllet olímpic. En la selecció que fa menys que s’ha classificat, la de bàsquet femení, hi havia quatre catalanes i el seleccionador en el preolímpic.

El bàsquet masculí es va classificar en arribar a la semifinal del mundial –va ser el campió–, i hi havia sis catalans. Els equips d’hoquei sobre herba van guanyar el bitllet per als Jocs en el preolímpic, amb tretze catalans a l’equip masculí i nou catalanes al femení. En el waterpolo els combinats estatals van aconseguir el bitllet passant a la final del mundial –van ser subcampions–, i hi havia dotze jugadores en la selecció femenina i sis en la masculina, més el seleccionador. La selecció espanyola masculina sub-21 de futbol es va classificar per als Jocs en arribar a la semifinal de l’europeu –van guanyar el títol–, i a l’equip hi havia quatre catalans. La selecció d’handbol masculina es va guanyar el bitllet en ser el campió d’Europa, i a l’equip hi havia sis jugadors catalans i el seleccionador.

Els jugadors i jugadores que seran convocats en totes aquestes seleccions espanyoles per anar al Japó encara no se saben, però segur que els esportistes catalans estaran ben representats en totes.

Bàsquet
Masculí Classificat
Femení Classificat
Beisbol
Masculí No hi anirà
Femení (softbol) No hi anirà
Futbol
Masculí Classificat
Femení No hi anirà
Handbol
Masculí Classificat
Femení Ha de jugar el preolímpic
Hoquei sobre herba
Masculí Classificat
Femení Classificat
Rugbi a 7
Masculí No hi anirà
Femení No hi anirà
Voleibol
Masculí No hi anirà
Femení No hi anirà
Waterpolo
Masculí Classificat
Femení Classificat

Nou equips en els Jocs de Rio 2016

En els Jocs Olímpics de Rio 2016 hi van participar nou equips de les seleccions espanyoles, els mateixos que hi podria haver en aquesta ocasió. En el bàsquet, el waterpolo i l’hoquei sobre herba hi van participar, com hi participaran ara, els equips masculí i femení. Fa quatre anys es van guanyar el bitllet per al Brasil les dues seleccions de rugbi a 7, que ara no hi seran, i també hi va ser present l’equip femení d’handbol, que ara encara s’ha de guanyar la plaça per a Tòquio. Les absències respecte als equips que han aconseguit plaça per al Japó van ser l’handbol i el futbol masculí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)