Més esport

Palamós, de rècord

Vela. Comença la International Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup, que es farà fins diumenge i amb 31 bots més que l’any passat

“Estem un any més molt contents amb la participació i en volem destacar la gran diversitat”, diu Carles Palomares, el director de la International Palamós Optimist Trophy-14 Nations Cup, que arrenca avui i que fins diumenge té 31 bots més que l’any passat competint, 581. “Esperem mantenir el nivell tant a terra com a l’aigua i que marxin molt contents”, hi afegeix sobre una competició en què, a diferència de la Christmas Race, hi ha un sol camp de regates i, amb tres proves programades per a cada dia en cadascun dels cinc grups, es fan quinze sortides durant els quatre dies.

La regata palamosina és la segona de la mateixa classe amb més participació al món. Només la supera la Lake Garda Meeting Optimist Class, que té un miler de regatistes, però al llac de Garda el format és diferent i no competeixen tots alhora un darrere l’altre com aquí.

Els mallorquins Marc Mesquida i Aina Garau (CN s’Arenal) són els representants de l’Estat amb millor rànquing internacional i l’israelià Mayan Shemesh, el favorit després d’acabar segon el 2019. L’italià Alex Demurtas, l’alemany Leon Jost i l’irlandès Rocco Wright són altres participants amb el seu nom a les travesses. Els 581 participants són de 33 països, amb quasi tots els europeus, Hong Kong, Tailàndia, Singapur, Malàisia, els EUA, el Brasil i Colòmbia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)