El CN Terrassa, primer semifinalista de copa

Waterpolo. L’equip egarenc torna a superar el CN Mataró, el líder de la lliga (14-16), i es jugarà l’accés a la final contra el Boadilla, que ha eliminat el Sant Feliu (7-8)

El CN Terrassa i el Boadilla seran els primers semifinalistes de la copa de la reina després d’haver vençut respectivament el CN Mataró (14-16) i al Sant Feliu (7-8) a Can Llong, a Sabadell. El conjunt de Xavi Pérez ha estat capaç de superar per segon cop en set dies al líder de la lliga i demà (17 h) tindrà una gran oportunitat per accedir a la seva tercera final en l’historial de la competició.

El Mataró ha començat molt efectiu en les superioritats. Clara Cambray ha anotat la seva tercera diana al límit del temps reglamentari i ha tancat el primer quart amb un parcial de 4-2. Paula Leitón, amb un gol i forçant exclusions, ha començat a marcar territori en el segon quart i el CN Terrassa ho ha aprofitat per retallar diferències i igualar momentàniament el duel després d’un gol d’Olga Domènech (6-6). Anna Gual ha tornat a donar la iniciativa a les maresmenques per tancar el primer període amb un ajustat 7-6. L’intercanvi de gols s’ha mantingut després de la represa i el Mataró afrontava el darrer quart amb avantatge (12-10). El cinquè gol en superioritat de Cambray semblava que encarrilava el triomf definitiu per a les maresmenques, que per primer cop obrien una escletxa de tres gols (13-10) a 7:20 pel final. El CN Mataró, però, no ha sabut rematar la feina. Ha donat vida al rival amb badades defensives clamoroses, i el CN Terrassa després d’una genialitat de Leitón s’ha col·locat per primer cop per davant en el resultat amb un parcial de 0-4 (13-14). Laura Vicente, en un contraatac, ha reestablert l’equilibri, però un gol de Domènech en superioritat i un altre de Judith Panicello han sentenciat a favor de les egarenques.

El segon partit del torneig del KO no ha tingut un ritme tant elevat, i les defenses s’han imposat al joc d’atac. El primer quart ha acabat amb una única diana de Paula Sánchez. El Sant Feliu ha pres la iniciativa i ha obert una escletxa després dels gols de Mireia Bargalló i Elena Vesperinas (3-0), tot i que el Boadilla ha sabut reaccionar abans del descans llarg (3-2). Bargalló liderava l’atac santfeliuenc (5-3), però les rivals anaven entrant cada cop més en joc, han aprofitat un parell de penals i han entrat a l’últim quart amb avantatge gràcies a una diana d’Alicia Fernández (5-6). L’equilibri s’ha mantingut en el tram final i el gol d’Elisa Portillo a 1:13 per al final ha resolt a favor de les madrilenyes, que s’estrenen en la competició copera.

Aquesta tarda es jugaran els altres partits de quarts de final: Sant Andreu-Rubí (18:30 h) i l’Astralpool Sabadell-Mediterrani (20 h).