Més esport

Esport sense públic

El Consell de Ministres anuncia que tot l’esport, professional i amateur, d’àmbit estatal i internacional, es jugarà a porta tancada

Les dues pròximes jornades, a primera i segona divisió, es disputaran sense públic

El coronavirus continua avançant i afectant el món de l’esport. Si ahir a primera hora del matí es va fer oficial que el Barça-Nàpols, partit de tornada dels vuitens de final de la Champions que s’ha de jugar el dimecres 18 de març, es disputarà a porta tancada, les restriccions van anar a més amb el pas de les hores.

Més tard, la LaLiga va fer un comunicat en el qual anunciava que les dues pròximes jornades de lliga, tant a primera com a segona divisió, es jugaran també sense públic. Són les jornades 28 i 29 a primera divisió, i la 32 i 33 a segona. En aquestes jornades, el Barça visita el Mallorca i rep el Leganés. L’Espanyol rep l’Alavés i visita el Getafe. El Girona visita Las Palmas i rep el Racing de Santander. La decisió, generada per la propagació de la Covid-19, ja va afectar ahir el partit Eibar-Real Sociedad, que havia estat ajornat en la jornada 24 per la contaminació provocada per l’esfondrament de l’abocador de Zaldivar i es va recuperar ahir. Segons el comunicat de LaLiga, la mesura es va prendre després d’una comunicació del Consell Superior d’Esports, que avançava altres accions que prendria hores més tard el Consell de Ministres espanyol. Aquestes mesures, que va traslladar el govern espanyol a través del CSD a totes les federacions, diuen que tot l’esport, professional i no professional, d’àmbit estatal i internacional, haurà de disputar-se a porta tancada. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va parlar d’una mesura més de les moltes adoptades per contenir el coronavirus. Illa va parlar de tots aquells esdeveniments que suposin un moviment important de persones, citant en concret els partits de futbol de primera i segona divisió, la lliga ACB i també la LEB Or, tot i que afectarà tots els esports. Ja ho van confirmar ahir federacions com ara les de waterpolo, voleibol, rugbi, handbol, tennis taula, hoquei gel i bàsquet, que van informar que les mesures afecten les lligues LEB Or, LEB Plata, EBA, Lliga Femenina Endesa i Lliga Femenina 2.

La mesura anunciada pel govern espanyol també afectarà la segona divisió B de futbol, a més d’altres categories organitzades per la Federació Catalana de Futbol, com ara la tercera divisió, la lliga nacional juvenil i la tercera divisió de futbol sala, segons un comunicat de la mateixa federació catalana, que deia també que s’analitzarà entre avui i demà què fer amb els partits corresponents a les competicions d’àmbit territorial. La decisió es prendrà tenint en compte les directrius marcades per les autoritats competents.

Hores després de l’anunci de LaLiga de jugar les dues pròximes jornades de lliga a primera i segona divisió a porta tancada, alguns equips, com ara el Celta i el Saragossa, es van mostrar contraris a la mesura, i van demanar que els partits quedin ajornats. També es va queixar el portaveu de l’Espanyol, Joan Capdevila. “Ho acatem, però aquesta decisió pot adulterar la competició. No és el que voldríem. La importància dels aficionats al nostre estadi és primordial i encara més en la nostra situació”, deia l’exfutbolista a Catalunya Ràdio, sabedor que ajornar aquestes jornades és complicat tenint en compte que aquest estiu es juga l’Eurocopa, si és que no s’acaba suspenent.

La suspensió d’aquestes dues jornades també la va demanar en un comunicat, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). Segons va dir: “El més important és la salut dels futbolistes, als quals representem. Per això demanem la suspensió de tots els partits en totes les categories, divisions, edats i sexes.” El comunicat afegeix: “Jugar sense públic desvirtua la competició.”

Extensió per Europa

Les mesures adoptades pels governs espanyol i català per evitar la propagació de la Covid-19 s’han pres també en altres països europeus. Si ahir ja es va disputar a porta tancada el partit de la Champions entre el València i l’Atalanta i avui també es jugarà sense públic el PSG-Borussia Dortmund, les mesures de contenció del coronavirus afectaran altres partits de la Champions, com ara el Juventus-Lió, i l’Europa League, com per exemple el Sevilla-Roma. A més, si la Serie A va quedar suspesa fins al 3 d’abril i la lliga francesa es jugarà a porta tancada fins al 15 d’abril, es va anunciar ahir que alguns partits de la Bundesliga també es jugaran a porta tancada per primera vegada a la història. Són el Borussia M’Gladbach-Colonia, que es juga avui, i el Borussia Dortmund-Schalke 04 de dissabte. El Leipzig-Tottenham de la Champions es va jugar ahir amb públic. A Anglaterra avui decidiran si la Premier també es juga sense públic.

AFE

L’associació de futbolistes demana que les dues jornades s’ajornin

ESPANYOL

Capdevila diu que acaten la mesura, però que la decisió adultera la competició

CATALANA

La decisió afecta també la segona divisió B, la tercera i la lliga nacional juvenil

EN SUSPENS

La Federació Catalana valora què fer amb les competicions territorials
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)