Handbol

SERGI MACH

JUGADOR VESTAS BALONMANO ALARCOS CIUDAD REAL

“Per a mi, millor”

El central de l’equip manxec celebra que quan torni al Blanc i Verd es jugui amb normalitat, i no a porta tancada com havia de passar dissabte

Té molt mèrit, perquè marxen jugadors i els que entren són els joves de la casa. Tenen el compromís del primer dia

Sergi Mach (1997) tenia apuntat el partit de dissabte a Bordils en un lloc destacat a la seva agenda. En qüestió d’hores, el central del Ciudad Real va passar de la decepció per haver de jugar un partit tan especial sense públic a celebrar que l’ajornament de les dues properes jornades, com a mínim, li assegurin que en el seu retorn al Blanc i Verd el pavelló estigui com es mereix. Ple.

S’ha tret un pes de sobre, no?
Sí, ja ho veus. S’ha ajornat; ens ho acaben d’enviar [ahir al vespre]. I millor, almenys per a mi, millor.
Era difícil d’imaginar, al Blanc i Verd, com a rival i sense públic.
Personalment era una mala jugada, però per a l’equip era molt bo. A Bordils el públic és un factor clau. No m’agradava gens, la decisió. A més, la gent a la grada, que no hi fos, restava fortalesa al Bordils.
Bé, com estan a Ciudad Real?
La gent segueix anant a l’escola i pel carrer no hi ha res que t’hi faci pensar, com per exemple a Madrid, que està tot tancat. Estem bé, ja veurem més endavant què passa.
El seu equip estava bé, sobretot després de guanyar l’Alcobendas.
Sí no hem tingut una dinàmica d’enllaçar molt bons partits. Tampoc dolenta, guanyant i perdent. Estàvem encadenant bons partits i aquest últim va ser molt important. Ara teníem el Bordils i després dos seguits a casa que ja veurem com quedarà, després, el calendari.
Gairebé era el seu últim tren, guanyen l’últim equip de ‘play-off’ i ara el tenen a tres punts.
Sí, la fase d’ascens és a tres punts i sembla que se’ns podia escapar, però aquesta lliga és molt llarga i molt boja. Pot ser que ells ho guanyin tot o que no es classifiqui i dos o tres equips el superin. Si no els haguéssim guanyat seria més difícil, segur.
Com veu el Bordils, des de lluny?
Si fa o no fa com nosaltres. Ells, en el seu cas, poden estar lluitant per la permanència i si enllaces tres partits seguits guanyant marxes de seguida del descens. O si perds a casa i després a fora hi tornes a ser. Estan acostumats a jugar a això, porten molts anys i saben com es fa.
Deuria veure el partit 200.
Sí perquè, a més, va jugar el meu germà [David, porter]. És una fita molt important per al Bordils: 200 partits en una categoria com aquesta no els té tothom i té molt mèrit aguantar tants anys sobretot perquè marxen jugadors i els que entren són els joves de la casa com és el cas de l’Arnau Palahí, el meu, Jairo Montes o ara en Tomàs Bañeras, l’Adrià Fornès i l’equip inicial que fa set anys va pujar de categoria. Que segueixin tenint el compromís del primer dia té molt mèrit.
Segur que estava mentalitzat per jugar a la que va ser casa seva.
És una sensació estranya però em fa molta il·lusió tornar a Bordils i jugar contra ells. I amb públic o sense tornar-los a veure havent estat cinc anys amb ells i, amb altres com l’Arnau que en dúiem més en categories inferiors, fa molta il·lusió. Però ara que sé que quan torni el pavelló estarà com sempre, encara més.
El cas del Màlaga feia mala pinta.
Se n’havien ajornat dos partits i havien de venir a casa. Si es jugava a porta tancada molts equips no hi estaven d’acord perquè a nivell econòmic n’hi ha que en depenen. I si t’hi estàs jugant alguna cosa vols tenir el teu públic al costat. A plata hi poden haver pavellons més buits però a l’Asobal molts equips tenen bona part del pressupost en el públic.
Com creu que es resoldrà, jugant fins que sigui gairebé l’estiu?
No sabem si serà el mes de juny, o jugant tres partits en una setmana. O jugar en Setmana Santa...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)