Més esport

Els EUA no aniran als Jocs sense seguretat

Les dirigents del Comitè Olímpic dels Estats Units diuen que no enviaran els seus esportistes a competir a Tòquio si no els asseguren que no hi ha perill sanitari

Han manifestat que els atletes els estan fent arribar la seva preocupació i ansietat

El Comitè Olímpic i Paralímpic dels Estats Units (Usopc) ha anunciat que els atletes del seu país no disputaran els Jocs Olímpic de Tòquio si no reben per part de les autoritats corresponents la més completa seguretat que no perilla la salut dels participants. La presidenta de l’Usopc, Susanne Lyons, i la directora executiva, Sarah Hirshland, posen de manifest la seva posició respecte a la pandèmia del coronavirus, que està afectant tot l’esport mundial. “La decisió sobre els Jocs no és nostra. És de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el govern japonès i el Comitè Olímpic Internacional (COI)”, diu Sarah Hirshland, que també afirma:: “En cap cas enviarem els nostres atletes a competir si no és segur.”

Per la seva part, Susanne Lyons apunta que el seu desig és que els Jocs es puguin fer com està programat, però admet que els organitzadors s’estan plantejant diferents escenaris depenent de com evolucioni la situació en les pròximes setmanes.

Sarah Hirshland reconèix que els atletes estan pressionant perquè no poden entrenar i temen per la seva salut si van als Jocs, i deixa clar que els esportistes són la seva prioritat. La directora executiva de l’Usopc afirma: “La realitat és que hi ha problemes per tot arreu i això crea ansietat i preocupació molt reals entre nosaltres.” També afegeix que hi ha incertesa i falta de claredat, i demana que tot s’aclareixi el més aviat possible, tot i que reconeix: “No sé si hi ha una resposta a tot això que ajudi a tothom.” Els atletes no poden entrenar amb normalitat, però alhora veuen com els Jocs Olímpics mantenen les dates. Molts d’ells no estan classificats i els preolímpics estan ajornats. El mateix Usopc ha tancat els seus centres d’entrenament a Colorado Springs (Colorado) i Nova York a qualsevol esportista que no sigui resident a temps complet.

Susanne Lyons, presidenta de l’Usopc, explica que l’organisme que presideix i el COI mantenen una comunicació regular al més alt nivell i que és conscient que la màxima autoritat olímpica està escoltant els consells dels experts i recopilant les dades necessàries per prendre una decisió final.

El director mèdic de l’Usopc, el doctor Jonathan Finnoff, informa que no té coneixement de cap atleta dels esports olímpics d’estiu que hagi donat positiu en la Covid-19. Confirma, però, que dos atletes d’esports d’hivern han tornat d’Europa amb símptomes de coronavirus. L’un ha donat negatiu i l’altre encara espera el resultat.

LA PROTAGONISTA

En cap cas posarem en perill els nostres esportistes ni els enviarem a competir si no hi ha total seguretat sanitària
La realitat és que hi ha problemes per tot arreu i això crea ansietat i preocupació molt reals entre tots nosaltres
Hi ha un alt grau d’incertesa i falta de claredat, i volem claredat el més aviat possible
Sarah Hirshland
DIRECTORA EXECUTIVA DEL COMITÈ OLÍMPIC DELS ESTATS uNITS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)