Més esport

Quim Torra es compromet a auxiliar el sector esportiu

Política esportiva. El president de la Generalitat es reuneix amb representants del món de l’esport català, que demanen un pla per donar viabilitat i seguretat econòmica a les entitats

Representants de l’esport català i el president de la Generalitat, Quim Torra, es van reunir ahir al matí de manera virtual per tractar la problemàtica del sector esportiu, que es veu molt afectat per l’actual alerta sanitària i el confinament a casa. Les entitats esportives van plantejar la necessitat d’un pla per donar viabilitat i seguretat econòmica al sector, i els representants del govern es van comprometre a auxiliar el món de l’esport perquè surti reforçat d’aquesta situació. Quim Torra va estar acompanyat per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, mentre que del món de l’esport van ser presents, entre altres, en aquesta videoconferència el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva.

Sacrifici extraordinari

En aquesta reunió el president de la Generalitat va agrair als representants del sector de l’esport “el sacrifici extraordinari” que estan fent des del primer moment i els va traslladar un missatge d’ànim: “L’esport va ser un dels primers sectors afectats per la crisi del coronavirus i per això els he volgut transmetre un missatge d’ànim col·lectiu.” Quim Torra va afirmar que és molt conscient de la situació que passa el sector. El govern de la Generalitat va presentar en les primeres setmanes de la pandèmia unes mesures específiques per aconseguir liquiditat a curt termini de les entitats, com ara garantir els recursos públics, agilitzant la tramitació de les subvencions del 2020 i posant en marxa una línia de finançament directe de deu milions d’euros. Meritxell Budó va explicar que ja estan “treballant i planificant les noves mesures que s’hauran de prendre a mitjà i llarg termini”, per tal que el sector esportiu surti reforçat d’aquesta crisi. La consellera també va destacar la importància del sector en la recuperació d’aquesta crisi sanitària: “L’esport ens haurà d’ajudar com a societat a tornar a ser el que érem.” Gerard Figueras va avançar que el govern convocarà una mesa sectorial de l’esport català que “permetrà elaborar la millor resposta per vèncer la Covid-19”.

Quatre pilars

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, va explicar quines són les dificultats econòmiques que tenen els clubs, i sobretot va demanar al govern “un pla Marshall que l’esport necessita centrat en quatre pilars: digitalització, fiscalitat, ocupació i finançament.” “Un finançament a fons perdut que ha de donar viabilitat a les nostres entitats”, hi va afegir. El president de la UFEC va ser molt clar en afirmar que si l’administració i el sector esportiu no treballen de forma conjunta “el 50 per cent del sector acabarà desapareixent”.

Els representants de les diferents entitats esportives també van explicar al president, Quim Torra, les activitats que de forma virtual i telemàtica estan portant a terme els clubs i les federacions durant aquest llarg període de confinament a casa dels esportistes.

QUIM TORRA

“Va ser un dels primers sectors afectats i els vull transmetre un missatge d’ànim”

MERITXELL BUDÓ

“L’esport ens haurà d’ajudar com a societat a tornar a ser el que érem”

GERARD ESTEVA

“Si no es treballa conjuntament, el 50 per cent del sector acabarà desapareixent”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)